Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

dt.ua

Вівторок, 29 жовтня 2013, 19:03

Малопольське воєводство підтримало євроінтеграційні прагнення України заявою

28 жовтня депутати Сеймику Малопольського воєводства одноголосно ухвалили заяву щодо підтримки європейських прагнень України та співпраці з Європейським Союзом.

Про це повідомила прес-служба Посольства України в Польщі.

Як зазначається у повідомленні, це було зроблено «у відповідь на звернення Львівської обласної ради».

«Сьогодні, напередодні  можливого підписання Угоди про асоціацію України з Європейським Союзом, ми підтверджуємо нашу підтримку європейських прагнень України. Європа потребує України, а Україна потребує Європу. Ми з радістю привітаємо незалежну Україну в складі держав асоційованих з ЄС.  Ми маємо велику надію, що це відкриє шлях для нашого східного сусіда на повноправно членство в Європейському Союзі. Однак, щоб це сталося реальністю, Україна повинна відповідати стандартам демократичної правової держави, які застосовуються до усіх цінностей країн Європейської спільноти. Глибоко віримо, що це вдасться Україні вже зараз», - сказано у заяві.

Польські політики висловили переконання в тому, що "після підписання  Угоди про асоціацію, польська влада без затримки ратифікує цю Угоду".

Нагадаємо, 22 жовтня через позицію фракції ВО "Свобода" депутати Львівської облради не підтримали звернення до Президента України, Прем'єр-міністра України, Голови Верховної Ради України щодо підтримки євроінтеграційних намірів керівництва держави.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.