Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

курятина

test.lada.fm

Четвер, 31 жовтня 2013, 09:30

Інспектори перевірили кулінарний цех "Арсену" та забійний цех постачальника курятини через масове отруєння

курятина

Працівники Головного управління Держсанепідслужби у Львівській області провели комплекс протиепідемічних заходів у зв'язку з масовим отруєнням людей курятиною.

Про це інформує Департамент з питань цивільного захисту Львівської ОДА.

Зокрема, здійснено позапланову перевірку кулінарного цеху супермаркету “Арсен” (з відбором для лабораторного дослідження зразків харчової продукції, змивів з об’єктів довкілля на патогенну та умовно-патогенну мікрофлору). За результатами перевірки 29 жовтня скерований адміністративний позов щодо застосування заходів реагування у Львівський окружний адміністративний суд.

Також епідеміологи здійснили позапланову перевірку забійного цеху постачальника курятини в супермаркет – забійного цеху ФГ «Варіо курчата», що розташований у селі Мацошин, що на Жовківщині (з проведенням лабораторних досліджень). За результатами перевірки притягнули до адміністративної відповідальності голову господарства і дали припис щодо усунення недоліків.

Лабораторні дослідження проб харчових продуктів, води, змивів, матеріалу від хворих, контактних та декретованих осіб тривають.

Потерпілим пацієнтам в стаціонарних умовах проводиться повний комплекс клініко-лабораторних обстежень, надається необхідний об’єм медичної допомоги відповідно до клінічних протоколів.

Протиепідемічні заходи продовжуються. Ситуація контрольована, йдеться у повідомленні Департаменту.

Нагадаємо, станом на вчора, 30 жовтня, через отруєння курятиною було госпіталізовано 28 осіб.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.