Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська міськрада

Варіанти.net

Четвер, 24 травня 2012, 15:52

«Львівавтодор» візьме у кредит 6 мільйонів євро на продовження трамвайного маршруту до Сихова

Депутати Львівської міської ради надали дозвіл Львівському комунальному підприємству «Львівавтодор» на укладення кредитного договору із Європейським банком реконструкції та розвитку на суму 6 мільйонів євро на інвестицію у продовження трамвайного маршруту №4 до Сихова.

Згідно із ухвалою дата погашення кредиту 12 березня 2019 року, погашення кредиту та відсотків за користування кредитними коштами здійснюється за рахунок ЛКП «Львівавтодор».

Питання кредитування «Львівавтодору» викликало чимало запитань у депутата «Свободи» Юрія Михальчишина. «Ми вже маємо наслідки «успішного» господарювання «Львівавтодору». Виникає питання: яке фінансово-економічне становище підприємства? Можливо, його уже оголосили банкрутом, а віддавати цей кредит доведеться громаді Львова. Перед тим, як голосувати за це питання, потрібно послухати доповідь про фінансове становище «Львівавтодору», - сказав Юрій Михальчишин.

Утім, доповідач з цього питання, начальник юридичного управління Львівської міськради, Гелена Пайонкевич не змогла окреслити фінансового становища «Львівавтодору», адже, з її слів, вона відповідає лише за юридичну частину ухвали. Юрій Михальчишин запропонував заслухати пояснення Олега Синютки, який мав би орієнтуватися у цьому питанні. Та, доти присутній у сесійній залі Олег Синютка, саме на час обговорення цієї ухвали, кудись вийшов. Згодом, уже після її прийняття, перший заступник міського голови повернувся.

«Цікаво, чому питання проведення колії на Сихів так тихенько просувають?», - спитав і Юрій Кужелюк.

Попри це ухвалу таки прийняли. Також депутати Львівської міськради проголосували за ухвалу «Про надання дозволу на укладення договору гранту з Європейським банком реконструкції та розвитку на інвестицію у продовження трамвайного маршруту №4 до Сихова». Згідно із цією ухвалою Міністерство навколишнього середовища Федеративної Республіки Німеччини надасть ЛКП «Львівавтодор» грантові кошти у сумі 5 мільйонів євро на продовження маршруту на Сихів , включаючи будівництво колій та лінії елктропостаяання, проектування доріг, управління дорожнім рухом та інші пов'язані компоненти.

Нагадаємо, у проект трамваю до Сихова уже вкладено кілька мільйонів, проте сам проект провалено. У бюджеті розвитку Львова на 2012 рік передбачено майже 5,5 млн грн. на співфінансування будівництва трамваю на Сихів (від вул. Угорської до Вернадського).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.