Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

заповідник нагуєвичі

drohobych-rda.gov.ua

П'ятниця, 1 листопада 2013, 13:31

Історико-культурний заповідник "Нагуєвичі" може отримати статус "національного"

заповідник нагуєвичі

Депутати Львівської обласної ради клопотатимуть про надання статусу "національний" Державному історико-культурному заповіднику "Нагуєвичі". 

Про це інформує прес-служба Львівської облради.

Зокрема, на адресу комісії надійшло звернення голови Дрогобицької районної ради Михайла Сікори, в якому він закликав депутатів сприяти наданню надання Державному історико-культурному заповіднику «Нагуєвичі» статусу «національний».

Принагідно Михайло Сікора поінформував депутатів, що процедура надання такого статусу вказаному вище об’єкту розпочалася ще у 2006 році, коли був опублікований Указ Президента України від 27.08.2006 року «Про заходи щодо вивчення та популяризації духовної спадщини Івана Франка».

На виконання цього Указу, Львівською обласною радою та обласною адміністрацією було підготовлено і подано до Кабінету Міністрів України пакет документів щодо передачі майнового комплексу Державного історико-культурного заповідника «Нагуєвичі» зі спільної власності територіальних громад Львівської області у державну власність.

Окрім того, мова йшла і про його передачу до сфери управління Міністерства культури і туризму України та подальшим наданням йому статусу національного закладу. Своєю чергою, Кабінет Міністрів України підготував проект розпорядження «Про передачу цілісного майнового комплексу Державного історико-культурного заповідника «Нагуєвичі» зі спільної власності територіальних громад Львівської області у державну власність», а Львівська обласна рада і Львівська обласна державна адміністрація у п'ятиденний термін погодила його без зауважень. На цьому розгляд питання було призупинено.

Відтак, під час учорашнього засідання члени комісії одноголосно підтримали пропозицію голови комісії Романа Ковальчука ініціювати звернення Львівської обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо вирішення питання про надання Державному історико-культурному заповіднику «Нагуєвичі» статусу «національний».

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.