Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

екзотичні тварини

usa.chinadaily.com.cn

Понеділок, 4 листопада 2013, 09:30

Захисники тварин вимагають заборонити у Львові фотографування з екзотичними тваринами

екзотичні тварини

Західно-українське товариство захисників тварин закликає мешканців Львова звертатися до міськради з вимогою заборонити діяльність у місті фотографів, котрі пропонують фотографуватися з екзотичними травинам.

«Ми всі прекрасно розуміємо, що такий бізнес побудований на жорстокому поводженні із тваринами. Фотографування із тваринами заборонено у багатьох містах Криму та у містах Києві та Одесі. Відчувши загрозу своєму бізнесу у цих містах, ділки переїхали до Львова, тому ми мусимо докласти зусиль та зупините цей процес ще на початковій стадії», - сказано у повідомленні.

Захисники тварин стверджують, що бізнес з екзотичними тваринами небезпечний як для тварин, так і для людей.

«За нашими даними, представники ветеринарної служби м.Львова вже реагували на ситуацію та  перевіряли декого з «бізнесменів», частина з яких просто втекла... Але комплексного рейду із залученням органів МВС, ветеринарної служби, екоінспекції та представників громадськості поки що не відбулося. Ми знаємо, як такі люди ставляться до тварин – аби вони поводилися спокійно, їх накачують седативними препаратами, тварини існують у неприродних умовах, повністю порушений їх фізіологічний стан, більшість із них після туристичного сезону гине. І безумовно така незаконна діяльність несе загрозу здоров’ю людей. Через відсутність регулярного ветеринарного огляду та в  результаті експлуатації тварин у вечірні години, коли птахи мають відпочивати, простіше кажучи, спати,  відбуваються порушення фізіологічного стану птахів, у них знижується імунітет. Через це вони починають хворіти на орнітози, гострі інфекційні захворювання, які передаються людині. Поки у Львові такий небезпечний бізнес не набув масового характеру, ми спільно з місцевою владою мусимо зупинити його ще у зародковому стані, а саме – заборонити використання диких та домашніх тварин з комерційною метою на вулицях Львова», йдеться у повідомленні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.