Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

сланцевий газ

theguardian.com

Вівторок, 5 листопада 2013, 13:20

Україна та Chevron підписали угоду з видобування сланцевого газу на Олеській ділянці

сланцевий газ

Україна підписала з компанією Chevron та ТОВ "Надра Олеська" угоду про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться у межах ділянки Олеська.

Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький, передає РБК-Україна.

Від України документ підписав міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький, від компанії Chevron - генеральний директор компанії Chevron Europe Exploration and Production " Дерек Дюпрі Магнесс, від ТОВ "Надра Олеська" - голова правління акціонерної компанії "Надра України" Віктор Пономаренко. На церемонії був присутній Президент України Віктор Янукович.

Укладання вказаної угоди дозволить розпочати роботи із пошуку та видобутку сланцевого газу в межах ділянки Олеська, прогнозовані ресурси якої становлять 2,98 трлн куб. м газу. Щорічний видобуток газу за базовим сценарієм становитиме 8-10 млрд куб. м.

Згідно з угодою, протягом початкового пошукового періоду компанія Chevron інвестує 350 млн дол. США у розвідку сланцевого газу у Львівській та Івано-Франківській областях. При цьому загальні інвестиції у видобуток газу можуть перевищити 10 млрд дол.

Очікується, що у процесі реалізації угоди в Україні буде створено до 15 тис. робочих місць, а додаткові надходження до бюджетів всіх рівнів становитимуть кілька сотень млрд грн.

Нагадаємо, в травні 2012 року Кабінет міністрів затвердив переможцем конкурсу на укладення угоди про розділ продукції по Олеській площі компанію Chevron. Проте щоб почати розробку області, компанія мала отримати дозвіл місцевої влади.

3 жовтня депутати Львівської обласної ради погодили угоду про розподіл вуглеводнів в межах Олеської площі між компанією Chevron і ТОВ "Надра Олеська".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.