Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

сало олег

Середа, 6 листопада 2013, 14:11

Опозиція починає збирати підписи за відставку Олега Сала

сало олег

ВО "Батьківщина", ВО "Свобода" та УДАР розпочали терміновий збір підписів про включення до порядку денного наступного пленарного засідання Львівської облради питання щодо висловлення недовіри голові Львівської ОДА Олегу Салу.

Відповідна заява була опублікована на сайті ВО "Батьківщина".

Подаємо текст заяви повністю:

31 жовтня 2013 року на посаду глави Львівської обласної державної адміністрації був призначений одіозний міліцейський генерал Олег Сало, проти якого було порушено декілька кримінальних справ та який був оголошений у міжнародний розшук.

Відомий фальсифікатор виборів, перебуваючи на посаді начальника Львівської обласної міліції, ще у 2004 році намагався перешкодити вільному волевиявленню українців. Саме за його наказом блокувалися автобусні колони, які рухалися на Київ, під колеса кидали шипи, міліціонери давили студентів із помаранчевими пов'язками.

Проти Сала була також порушена кримінальна справа за неприкриту корупцію: півмільйона гривень, виділені на ремонт будівлі Львівського обласного управління міліції, були використані для будівлі розкішної дачі тодішнього не менш одіозного міністра внутрішніх справ Миколі Білоконя.

Після приходу до влади Януковича, Олег Сало повернувся до Міністерства внутрішніх справу і знову взявся за старе. Рік тому, свої таланти фальсифікатора Сало проявив під час скандально відомих подій на виборчому окрузі №132 у Первомайську. Саме він командував спецпідрозділом «Беркут», який штурмував окружну виборчу комісію, вилучав бюлетені та забезпечував їх доставку до Миколаївського суду.

Призначення на таку відповідальну посаду відомого губернатора-фальсифікатора свідчить про підготовку влади до спотворення на свою користь результатів президентських виборів, означає, що, декларуючи на словах європейські цінності та необхідність зближення з Європейським Союзом, насправді Янукович рухається в протилежний бік, бік диктатури, авторитаризму та керованих виборів.

Три опозиційні сили: партія «Батьківщина», партія «УДАР» Віталія Кличка та ВО «Свобода» розпочали терміновий збір підписів про включення до порядку денного наступного пленарного засідання Львівської обласної ради питання про висловлення недовіри Олегу Салу та звертаються до депутатів інших фракцій підтримати це рішення двома третинами голосів.

Заява підписана лідерами трьох парламентських опозиційних партій: Віталієм Кличком, Олегом Тягнибоком та Арсенієм Яценюком.

Нагадаємо, представники ВО "Свобода" у Львівській облраді напередодні заявляли про те, що фракція підтримає висловлення недовіри голові ЛОДА Салу.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.