Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

кредобанк

inguz.com.ua

Четвер, 7 листопада 2013, 10:44

Суд відкрив кримінальне провадження щодо продажу активів Кредобанку

кредобанк

Міноритарні акціонери Кредобанку, після того, як правління продало 30% активів банку, не повідомивши про це їх, звернулись до Господарського суду та домоглися відкриття кримінального провадження щодо продажу активів банку.

Про це повідомляє газета Ратуша.

У Кредобанку підтвердили, що знають про кримінальне провадження.

«Це провадження стосується питання, щодо якого окремі міноритарні акціонери Кредобанку подали позов до Господарського суду Львівської області. Нині цю справу слухають у суді, і будь-які висновки до її вирішення, по суті, робити передчасно», - заявили у Кредобанку.

У Кредобанку вважають, що в такій спосіб мінорі тарні акціонери хочуть  «розкрутити на гроші» одного з небагатьох європейських інвесторів у банківську систему України, що залишається працювати в нашій державі всупереч загальній тенденції виходу європейського капіталу з українських банків.

«Кредобанк» поважає права всіх своїх акціонерів та конструктивно співпрацює з ними з урахуванням вимог чинного законодавства, але не сприймає неконструктивних підходів та активно захищатиме свої права в юридичній площині. Прикро, але своїми нинішніми діями деякі міноритарні акціонери «Кредобанку» створюють імідж України як держави, недружньої до європейських інвестицій», - зазначили у фінустанові.

Нагадаємо,  Кредобанк заснований в 1990 році. Найбільшим акціонером банку на 1 квітня 2012 року є PKO Bank Polski SA (99,5655%).  Іншими акціонерами є близько 80 українських та іноземних юридичних осіб і понад 6 тисяч фізичних осіб. Згідно з даними Нацбанку України, до 1 липня 2012 за розміром загальних активів (3,887 млрд. грн.) банк займав 46-е місце серед 176 діючих в Україні банків.

12 серпня у Львові міноритарні акціонери пікетували ПАТ «Кредобанк», вимагаючи виплати дивідендів. Голова правління ПАТ «Кредобанк» Дмитро Крепак натомість повідомив, що протягом останніх років загальні збори акціонерів не приймали рішення про виплату дивідендів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.