Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Спорт

олімпіада 2022

lumpeny.com

Четвер, 7 листопада 2013, 12:26

Львівська облрада співфінансуватиме підготовку до Олімпіади-2022, ? депутат облради

олімпіада 2022

Львівська обласна рада співфінансуватиме та максимального допомагатиме у процесі підготовки до Олімпіади-2022.

Про це повідомив голова бюджетної комісії Львівської облради Ярослав Качмарик.

Качмарик розповів, що обласна рада зробила певні кроки у цьому напрямку. "Цей шлях почався ще з 2010 року, коли була сама ініціатива, аби Україна стала місцем проведення Зимових олімпійських ігор у 2022 році. А у 2011 році у Львівській області вже функціонувала програма «Олімпійська надія - 2022», сказав депутат. 

«Уже є певні обґрунтування щодо можливості проведення Олімпіади на Львівщині і в Україні в цілому. Це і центр параолімпійської підготовки у Турці, який практично готовий, зі сертифікованими об’єктами, це також інфраструктура, яка була підготовлена до проведення футбольного чемпіонату. Це також і та гостинність, і бажання львів’ян бачити Зимові олімпійські ігри», – зауважив Ярослав Качмарик.

На запитання про те, скільки потрібно коштів на підготовку до Олімпіади, Ярослав Качмарик відповів, що сьогодні порахувати складно і скільки потрібно грошей, сьогодні ніхто сказати не може.

Ярослав Качмарик сказав: ««Олімпійська надія-2022» – це національний проект, яким опікується Державна агенція інвестицій і управління національними проектами. При тому, що дуже важливо, це не лише державні гроші, в це і приватне фінансування. Отже, окрім того, що буде фінансування приватне і державне, з обласного бюджету теж буде процес співфінансування та максимальної допомоги».

Нагадаємо, 5 листопада 2013 року Олімпійський комітет затвердив заявку України на проведення Олімпіади-2022.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.