Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

мейлах шейхет

ipress.ua

П'ятниця, 8 листопада 2013, 10:42

Львівський суд дозволив наругу над жертвами нацизму, ? Мейлах Шейхет

мейлах шейхет

Сьогодні колегія суддів під головуванням судді Василя Михалюка дозволила наругу над єврейськими похованнями у Брюховичах.

Про це газеті "Киев еврейский" написав голова релігійної громади «Турей Загав» у Львові та голова представництв Американського об’єднання комітетів для євреїв колишнього Радянського Союзу Мейлах Шейхет.

За словами Шейхета, у Брюховичах є численні єврейські братські могили, проте влада містечка дозволила будівництво на цих землях житлового масиву, порушуючи Американсько-Українську Угоду 1994 року про збереження історико-культурної спадщини тоталітарних режимів. 

Згодом прокуратура після звернення негайно подала позов до суду на заборону будь-яких видів будівництва. Шевченківський районний суд Львова негайно наклав заборону на будь-які види будівництва, а також вирубку державного оздоровчого лісу рекреаційного призначення (у відповідному місці є заповідний ліс).

Щоправда, як пише Шейхет, суддівська колегія підтримала вандалізм на святій території трагедії, оскільки дозволила будувати на території поховань, а також вирубувати заповідний ліс.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.