Варіанти,  8 листопада 2013

Варіанти на вікенд

варіанти на вікенд

Як провести вихідні у Львові, що вартує послухати, де побувати – у рубриці Варіанти на вікенд.

Музика

Пятниця, 8 листопада, Акустичний концерт Джошуа Претта, 20:00, Кав’ярня «Штука»

Музика Джошуа – поєднаннястилів blues та easy listening, для приємного прослуховування і для спокійного вечора, за чашкою кави, тощо.

Дошуа виконує як власні пісні, так і кавери відомих хітів. У музиканта вже є один студійний альбом Broken Without You, зараз триває робота над наступним.

Субота, 9 листопада, Сольний концерт фрік-кабаре Dakh Daughters Band, 19.00 Львівський муніципальний театр

Dakh Daughters Band – це сім актрис київського театру ДАХ, які створюють щось на межі музики і театру.

Текстовою основою для пісень групи є українська поетична класика, тексти нобелівських лауреатів, власні твори і фрагменти популярних хітів минулого.

Це перші сольні концерти гурту у Львові.

Неділя, 10 листопада, Вечір музики Л. ван Бетховена, 18:00, Львівська філармонія

Під керівництвом відомого диригента з Польщі Станіслава Веляника, Академічний молодіжний симфонічний оркестр «INSO-Львів» виконає Симфонію № 8 великого майстра та, разом з учасниками австрійського «Egger Trio», «Потрійний концерт» для скрипки, віолончелі та фортепіано з оркестром.

Кіно

Фільм Малавіта

Кінотеатр Планета Кіно-IMAX

Сеанси: 22:30

Песик на прізвисько Малавіта (з італ. – дурне життя, а також сицилійська мафія) разом зі своїми власниками Джованні Манцоні (Роберт Де Ніро), його дружиною Лівією (Мішель Пфайффер) та двома дітьми-підлітками приїздять в сонне провінційне містечко у Франції.

Вони ведуть непримітний спосіб життя та нічим не викликають підозр. Ось тільки представляються вони вигаданим прізвищем та говорять усім, що живуть за рахунок письменницької діяльності батька.

Але чи так усе насправді? Родина Манцоні буквально за один день перетворює затишні вулички у місце бойових дій, а школу з суворими порядками на корумповану та кримінально небезпечну.

І все це заради того, щоб сховатися від переслідування мафіозі, що потрапив за грати стараннями доброї сімейки.

Фільм Гонка

Кінотеатр «Планета Кіно-IMAX»

Сеанси: 15:00

Це були 1970-ті. Формула-1, як вид спорту перебувала на піку своєї популярності. Австрієць Нікі Лауда і англієць Джеймс Хант розпочали шалену битву.

Кожен з них намагається виграти, не шкодуючи ні свого психічного здоров’я, ні фізичного. Прагнення прийти до фінішу першим – нівелює усе спортивне та особисте життя.

Мистецтво

Виставка  Штрихи до музичного портрету Львова проводиться в межах проекту «110 років Музикальної кам’яниці» та присвячена українським музичним діячам першої половини ХХ ст., чиї життя і праця були тісно пов’язані зі Львовом.

Матеріали експозиції – з фондів Музею Соломії Крушельницької і приватної колекції львів’янина Олександра Москаленка.

«Музикальна кам’яниця» – це колишній будинок Соломії Крушельницької, у якому тепер розташований меморіальний музей славетної львів’янки.

Цієї осені виповнюється 110 років відтоді, коли співачка придбала у Львові будинок №23 по вулиці Юзефа Крашевського, тепер – Соломії Крушельницької.

Виставка діє в кав’ярні Штука до 30 листопада.

«За записом часу: реставрація творів у Національному музеї у Львові ім. А. Шептицького»

Національний музей у Львові ім. Андрея Шептицького

Експонована виставка демонструє творчий доробок художників-реставраторів графічного мистецтва, темперного живопису, олійного малярства, художньої тканини, поліхромної скульптури та декоративної різьби.

Зокрема в експозиції буде представлено низку раритетів з музейної колекції, більшість із яких дотепер не опубліковані і раніше не експонувалися.

Серед творів майстерні олійного живопису на виняткову увагу заслуговує натюрморт «Заєць і птахи», «Портрет дами з діадемою», «Портрет духівника» та ін.

Окрім творів класиків українського образотворчого мистецтва – Т.Шевченка, І.Труша, С.Гординського, М.Сосенка цьогорічну експозицію графіки доповнять роботи всесвітньо відомих митців сходу Хіросіге Утагави та Масанбоу Кітао, а також ескіз «Воскресіння Лазаря» видатного італійського майстра ХVI ст., Тінторетто (Якопо Робусті).

Майстерня реставрації тканини представить на виставці унікальні пам’ятки церковного та народного мистецтва, зокрема, відреставровані антипедії другої половини ХVІІІ ст.

На виставці будуть презентовані твори, що належать до кола львівської школи скульптури ХVІІІ ст., відомої високим мистецьким рівнем далеко за межами регіону.

Домашні варіанти

Восени інколи хочеться побути вдома, в теплі, затишку, з добрим чаєм та цікавою книгою, чи настроєвим фільмом.

Що почитати чи що подивитись? Радимо на ці вихідні трохи чеського кіно від Іржі Менцеля, під впливом фестивалю чеського кіно, який тривав протягом тижня у Львові.

Зокрема фільми раннього періоду творчості режисера – Кінець старих часів, Погляд під пильним наглядом, Я обслуговував англійського короля.

До читання рекомендуємо нову книгу львівської письменниці Наталки Сняданко. Нещодавно Олександр Ковальчук написав свої враження від твору, зокрема добре оцінив стиль письма.

А до того всього радимо пити імбирний чай з медом та лимоном.

Приємних вихідних і нових вражень! 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.