Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

panoramio.com

Понеділок, 11 листопада 2013, 12:59

Львівський гарнізонний храм вимагає від міськради розібратися з догналівцями

Секта Догнала вже 2 роки заважає проводити богослужіння у гарнізонному храмі святих Петра і Павла, тому настоятель гарнізонного храму запросив Андрія Садового на літургію, аби особисто переконатися в цьому.

Про це повідомив настоятель гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла УГКЦ у Львові отець Степан Сус, передає кореспондент Варіантів.

Представники гарнізонного храму зібрали підписи на звернення до Львівської міської ради з проханням заборонити проводити акції догналівцям під стінами гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла.

Також настоятель гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла УГКЦ запросив міського голову Андрія Садового на богослужіння, аби мер переконався у дискомфорті, який відчуває гарнізонний храм.

"Просимо вжити всіх можливих законних заходів, щоб не повторити подібних випадків дискримінації парафіян гарнізонного храму Святих апостолів Петра і Павла", - озвучив частину звернення до Львівської міськради отець Степан Сус.

В п’ятницю, 8 жовтня, суд заборонив будь-які масові акції догналівцям під стінами храму, але попри заборону суду, сектанти продовжують збиратися збиратися під гарнізонним храмом. Вони подають заявки на проведення масових заходів від інших громадських організацій, але отець Степан розповів, що вести богослужіння можна лише релігійним організаціям.

Цієї неділі догналівці зібралися по заявці на масовий захід від ГО "Союз християнських матерів".

Суд часто забороняє проводити й власникам гарнізонного храму, тому церква написала звернення у міськраду.

Звернення підписали 359 парафіян гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла.

Представники секти Догнала проводять свої заходи під стінами гарнізонного храму, чим заважають проводити богослужіння. Часто догналівці кричать в рупор, скеровуючи звуковий потім у вікна храму. Іноді доходить до конфліктів між догналівцями та отцями гарнізонного храму.

"Минулої неділі ми проводили свій мирний захід. Захід передбачав окроплення святою водою стін храму та наших вірних. Краплі свяченої води попали на адептів цього угрупування. Коли вода попала на одного з них, він з криками почав вириватися з їхнього кола і завдяки правоохоронним органам вдалося уникнути того, щоб він мене побив", - заявив отець Тарас.

Крім цього, Степан Сус повідомив, що йому часто погрожують та ображають адепти секти Догнали. Зокрема догналівці називали отця чортом, демоном та послідовником кришнаїтів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.