Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

мур високого замку

Середа, 13 листопада 2013, 14:00

За ініціативи Олега Барана у Львові планують розпочати реставрацію залишків муру на Високому замку

мур високого замку

Наступного року у Львові планують розпочати реставраційні роботи залишків старовинного муру на Високому замку. Крім того, планується встановлення інформаційної дошки про засновника Замку – князя Лева Даниловича.

Про це інформує прес-служба депутата Львівської обласної ради Олега Барана.

Зокрема, із проханням передбачити кошти на дані роботи у програмі соціально-економічного розвитку на 2014 рік до бюджетної комісії ЛОР звернулась постійна комісія з питань культури та історико-культурної спадщини.

Питання реставрації фрагментів стіни замку пропонується розглядати враховуючи два етапи відтворення: консервація фрагментів стіни, а також реставрація залишків стіни та часткове відтворення втрачених елементів.
У 2004 році інститутом «Укрзахідпроектреставрація» на замовлення Львівської міської ради було розроблено проект консервації залишків муру замку.

На той час вартість зазначених робіт, згідно з проектом, становила 400 тисяч гривень. Щоб розпочати перший етап відтворення об’єкту та для встановлення інформаційної дошки про засновника Високого замку, необхідно передбачити у обласному бюджеті 50 тисяч гривень для коригування розробленої документації щодо консервації пам’ятки.

Нагадаємо, що питання щодо початку робіт по відновленню залишків муру на Високому Замку Львова підняв депутат Львівської обласної ради Олег Баран. Відповідне звернення обранець скерував до голови ЛОДА та керівника відділу охорони культурної спадщини і культурних цінностей Львівської обласної державної адміністрації. Уламки стіни замку сягають 13-17 століття. Засновником замку є син Данила Галицького – князь Лев.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.