Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

штраф

vinnitsaok.com.ua

Середа, 13 листопада 2013, 15:40

Держспоживінспекція оштрафувала "Ельдорадо" на 100 млн грн за несправну техінку

штраф

Держспоживінспекція оштрафувала торгову мережу «Ельдорадо» на 100 мільйонів гривень через несправну техніку та невиконання приписів.

Про це повідомляє прес-центр Державної споживчої інспекції.

Так, у вересні цього року через займання холодильника «Samsung» постраждала багатодітна сім'я. В результаті пожежі вони позбулися даху над головою, матеріальний збиток вимірюється десятками тисяч гривень. У результаті проведеної перевірки торгової мережі «Ельдорадо», Держспоживінспекцією було видано припис щодо вилучення з реалізації холодильників торгової марки «Samsung» через невідповідність вимогам.

Щоправда, торгова мережа не тільки проігнорувала припис, але й не попередила споживачів про причини вилучення продукції, що в обов'язковому порядку повинна була зробити згідно з вимогами законодавства.  

У результаті було прийнято рішення про заборону її реалізації на території України. Однак, це підприємство не виконало припис Держспоживінспекції, а перевірку виконання рішення взагалі провести не вдалося. Тому, в листопаді поточного року, відносно мережі було винесено постанови про накладення штрафних санкцій на суму понад 100 млн. грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.