Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

забужко

telegraf.com.ua

Середа, 13 листопада 2013, 16:32

Не треба підміняти біле та кисле, ? Забужко про членство Фаріон в КПРС

забужко

З'ясовування факту членства в минулому того чи іншого українського політика у КПРС не має жодного стосунку до люстрації і насправді є лише димовою завісою.

Про це розповіла письменниця Оксана Забужко Укрінформу, відповідаючи на запитання, чи має сенс журналістське розслідування стосовно членства в КПРС "свободівки" Ірини Фаріон.

"Вибачте, це називається мутити воду. Люстрація - це не ті, хто був комуністом, люстрація - це ті, хто був завербований КДБ. А комуністами були, перепрошую, мільйони людей. Тому давайте не плутати так звану внутрішню партію, за Орвеллом кажучи, і зовнішню партію, тобто мільйони людей, які платили внески, і партноменклатуру. Це абсолютно різні речі, і це називається створити димову завісу", - сказала Забужко.

На її переконання, наразі треба говорити не про партію, якої вже немає, а про тих, хто співпрацював з КДБ і продовжує служити організаціям, які його замінили.

"КПРС уже немає, а КДБ є, і ФСБ є, і День чекіста в Росії відзначається, і фільми про доблесних чекістів по всіх українських телеканалах транслюються. Тож давайте називати речі своїми іменами і не треба підміняти біле й кисле", - підсумувала письменниця.

Нагадаємо, 30 жовтня "Варіанти" повідомляли, що народний депутат від ВО "Свобода" Ірина Фаріон у 1987 році була прийнята спочатку в кандидати, а потім у 1988 році, після закінчення терміну кандидатського стажу, - в члени КПРС.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.