Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

image.tsn.ua

П'ятниця, 25 травня 2012, 13:00

Поляки випустили польсько-українську монету з подвійним номіналом до Євро-2012

У Польщі з нагоди Євро-2012 випустили польсько-українську монету з подвійним номіналом.

Це безпрецедентна подія в нумізматичному світі Польщі і України, тому що національні банки обох держав вперше випускають спільну монету з подвійним номіналом у 10 злотих та 10 гривень. Монету виконано зі срібла, складається вона з двох частин, її офіційний запуск – 4 червня 2012-го.

Ініціатива щодо цієї монети з'явилась в Національному банку Польщі та була підтримана Національним банком України.

Нумізматичний набір (2 монети) коштуватиме 600 злотих (близько 180 доларів США), а купити його можна буде у відділах та інтернет-магазині Національного банку Польщі.

Нагадаємо, Нацбанк України у січні 2012-го випустив 11 монет, присвячених чемпіонату Європи з футболу 2012 року: на восьми зображені українські міста-господарі чемпіонату, дві загальні монети, а також одна колекційна. На кожне приймаюче місто припадає по дві випущені монети. Одна з них - із нейзильберу, номіналом 5 грн. і тиражем 100 тис. штук, друга - срібна, номіналом 10 грн. і тиражем 15 тис. штук. Колекційна 500-гривнева монета зроблена із золота. Її вага - 500 грамів, тираж - 500 штук, номінальна вартість - 350 тис. грн.

Джерело: Інформаційний центр «Україна-2012»

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.