Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

секта догнала

Четвер, 14 листопада 2013, 15:56

Суд визнав секту Догнала незаконною та позбавив її реєстрації

секта догнала

Релігійну група Антоніна Догнала, які іменують себе Українською греко -католицькою правовірною церквою, оголошена поза законом.

Об'єднання догналітів, яке було чинне як громадська організація, позбулося реєстрації за постановою Львівського апеляційного адміністративного суду.

У суді кажуть, що "догналіти" можуть оскаржити рішення в касаційному суді.

Нагадаємо, чеський священик Антонін Догнал, який заснував на Львівщині свою церкву, яку ще називають "чорним братством", зараз перебуває розшуку.

У 2012-му лідера УПГКЦ звинуватили у побитті жінки під час «війни» за каплицю у Львові. Догнала судили за хуліганство і покарали штрафом. Суд ухвалив депортувати хулігана з країни, але той нібито пропав.

Нагадаємо, колишній голова Львівської ОДА Віктор Шемчук мав претензії до СБУ через діяльність догналітів. Теперішній голова ОДА Олег Сало також просив правоохоронців розібратися з сектою. 

За матеріалами: Вести

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.