Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

самобуд на шпитальній

google.com

П'ятниця, 15 листопада 2013, 10:50

Суд визнав самобуд навпроти "Магнусу" незаконним

самобуд на шпитальній

Львівський апеляційний господарський суд скасував рішення суду першої інстанції, згідно з яким за ТОВ “Бінп Лтд” визнавали право власності на нерухоме майно – будівлю торгівельного павільйону загальною площею 296,5 кв. м. у Львові по вулиці Шпитальна, 2.

Про це повідомляється в Єдиному державному реєстрі судових рішень, інформують “Н.Г. Львів”.

До слова, цю справу розглядають по другому колу, адже у квітні цього року Вищий господарський суд України направив справу на повторний розгляд.

Справа стосується самобуду напроти торгового центру “Магнус”. Ще у 2006 році “Бінп Лтд” отримало в оренду земельну ділянку загальною площею 0,0183 га на Шпитальній, 2. Через два роки товариство отримало дозвіл на проектування та розміщення на орендованій ділянці тимчасового збірно-розбірного павільйону (закладу громадського харчування) загальною площею 93,50 кв. м.

Проте, в процесі проведення будівельних робіт, самовільно збільшило площу павільйону до 296,5 кв.м.

У 2010 році фірма звернулася до відділу приватизації Галицької районної адміністрації ЛМР із заявою про оформлення права власності на збудований заклад громадського харчування. Однак отримала відмову, тому що право власності на тимчасові збірно-розбірні павільйони не оформляється. Відтак “Бінп Лтд” звернулося до суду.

Під час вже повторного розгляду справи суддя Тарас Фартушок став на бік “Бінп Лтд”. Мотивація: договір оренди земельної ділянки з цією фірмою був продовженим, відтак міська рада надала земельну ділянку під уже збудоване нерухоме майно, чим фактично визнала право власності позивача на оспорюваний об’єкт нерухомості.

Натомість міськрада та Галицька районна адміністрація стверджували, що суд не врахував той факт, що в процесі будівельних робіт були значні відхилення від затвердженого проекту будівництва. А тому це самовільне будівництво. Окрім того, згідно з викопіюванням з плану міста Львова з нанесенням червоних ліній, на Шпитальній будівлю павільйону споруджено на земельній ділянці, частина якої перебуває в межах червоних ліній вулиць.

У постанові апеляційного суду йдеться про те, що висновки судді Тараса Фартушка були помилковими. Зокрема, щодо передання земельної ділянки в користування під уже збудоване нерухоме майно, оскільки згідно умов договору оренди від 2011 року, самовільна забудова земельної ділянки заборонялася.

Колегія суддів також зауважила, що усі погодження робочого проекту збірно-розбірного павільйону громадського харчування ТОВ “Бінп Лтд” на Шпитальній, 2 встановлювали обмеження щодо права здійснювати капітальне будівництво на цій ділянці, а також обмеження щодо оформлення права власності на павільйон.

Власниками ТОВ “Бінп Лтд” були Надія Тарасевич та Богдан Дзядик. Вони також були вказані власниками ТОВ “Княжий келих”, яке володіє рестораном “Вежа крамарів” у центрі Львові на проспекті Свободи.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.