Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

biblioteka136.blogspot.com

П'ятниця, 15 листопада 2013, 14:29

Влада Львова не вирішує проболем з безпритульними тваринами – Андрій Курач

Президент Західноукраїнського товариства захисту тварин Андрій Курач заявив, що влада Львова байдужа до проблем, що стосуються безпритульних тварин.

Про це повідомляє кореспондент Варантів.

"Всі стуктури у Львові, які б мали відповідати за проблеми з безпритульними тваринами абсолютно пасивні. Останнім часом немає фінансування і це пов'язано не тільки з проблемами з казначейством, але також з тим, що не проявляється жодного жвавого інтересу до співпраці з громадськими організаціями, які також могли б залучати бюджетні кошти для розв'язання цих болючих питань в стосунку до тварин", – заявив Андрій Курач.

Загалом Львівським комунальним підприємництвом по відлову вуличних тварин "Лев" не здійснюється належного догляду за тваринами.

Також підприємництво не отримало ліцензії на користування кетаміном та підняло тарифи на стерелізацію та утримування тварин.

"Нещодавно нами був написаний лист до Садового з проханням, щоб робота міста була активізована, оскільки ми чуємо, що коштів нема, але реально ситуація виглядає так, що існує ЛКП "Лев", яке споживає близько 300 тисяч гривень на рік, але це установа, яка споживає гроші і нічого не робить", - додав Курач.

Громадська організація не одноразово зверталася до органів виконавчої влади та ЛКП "Лев" з питань, щодо ухвали рішення "Про захист котів від жорстокого поводження у місті Львові" та злочинної діяльності Львівського комунального підприємництва по відлову вуличних тварин "Лев"", проте відповіді організація так і не отримала.

"Починаючи з серпня ми не можемо отримати, будь-яку відповідь, що не суперечить юридичним та процесуальним нормам від ЖКУ. Олійник відправляє до Гольця, Голець до Синютки, а в кінці-кінців ми отримуємо відповідь, що ухвалу загублено. Лише, після нашого звернення до прокуратури, щодо порушення з боку чиновників законних термінів на погодження прийшов лист, що ЖКУ має наміри провести громадські слухання в районах Львова ", - повідомила член Західноукраїнського товариства захисту тварин Наталія Куба.

Нагадаємо, в ЛКП "Лев", за свідченнями одного з колишніх працівників в період керівництва директора Романа Гарматія були неодноразово здійснені масові жорстокі вбивства тварин. Романа Гарматія було знято з посади директора та переведено на посаду ветиринара ЛКП "Лев".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.