Ірина Марушкіна,  17 листопада 2013

Заперечення заперечення Ірини Фаріон

Ірина Фаріон

Комсомолка Ірина Фаріон очолювала науковий гурток загального мовознавства та марксистсько-ленінської етики, а також проводила бесіди з іноземними громадянами з метою кращого вивчення ними російської мови.

Нардепка Ірина Фаріон категорично заперечила інформацію про своє членство в КПРС.

"Мають роботу свободоненависники з медведчуківсько-промосковських та антинаціоналістичних сайтів знайти скалку в оці Ірини Фаріон. Колоди ж бо під своїми ногами не бачать. Начебто була я членом КПРС. Кажу вам, плебеї і лакеї, московські прихвосні, регіональні найманці, від кіпіянських до монтянсько-шельмо-мокрицьких – НІ. Тим, за кого ви мене намагаєтеся видавати, – ніколи не була", – написала вона у відповіді "Копачам мого минулого і власним гробокопачам", оприлюдненій на офіційному сайті ВО "Свобода".

Перед тим, відповідаючи одному київському виданню на питання "Кому вигідно час від часу висувати вам закиди щодо вашого членства в КПРС?", народний депутат Ірина Фаріон закинула безпосередньо на адресу редакції сайту Варіанти і мою особисто:

"Там є такий сайт "Варіант". Його очолює якась бабера на букву "М" забула її прізвище. Саме вона була організатором мого ролика про дитячий садочок. І думаю, що вона або продала його Партії регіонів, або Партія регіонів і замовляла цей ролик. Навіть більше. Вона, взагалі, працює на Медведчука.

Ну, нехай ще напишуть, що я була двоюрідною сестрою бен Ладена чи внучкою Геббельса".

Ірина Фаріон в такій спосіб поставила під сумнів довіру до інформації на нашому сайті і, м’яко кажучи, спробувала принизити мене та журналістів нашого видання звинуваченнями в тому, чого ми ніколи не робили.

Бо лише виконували свої професійні обов’язки: тримали в руках камеру чи фотоапарат, або ж шукали в архівах докази того, що народна депутатка публічно і вже давно бреше.

Ірина Фаріон, вочевидь, так глибоко нас зневажає і ненавидить, що навіть не звернулася за весь цей час до суду з вимогою спростувати оприлюднену нами інформацію.

У цій ситуації, не маючи змоги відстояти свою честь і гідність у суді, ми не можемо дозволити собі дослухатися до порад поважних і авторитетних в українському суспільстві жінок, як Оксана Забужко та Ганна Герман, і спробуємо ще раз довести правдивість опублікованої нами інформації.

Характеристику Фаріон для вступу в кандадати у члени КПРС давав соратник Яценюка

Після першого повідомлення про те, що Варіанти отримали можливість ознайомитись з копіями двох протоколів засідань парткомітету ЛДУ ім. Івана Франка, ми взяли паузу і відмовили всім, хто з вертався до нас з проханням, оприлюднити копії документів.

Ми розуміли, що скептики відразу ж поставлять під сумнів ці копії, бо немає вихідних даних архіву, де зберігаються ці документи.

Більше того, в документах фігурують прізвища відомих і поважних як у Львові, так і в Україні, людей, які, як й Ірина Фаріон, неохоче сьогодні згадують там ті часи і свою участь у там тих події. І їхнє право на це захищає закон.

Фотокопії, що з’явилися в публічному доступі на іншому інтернет-ресурсі, не належать Варіантам. Але вони підтвердили інформацію, оприлюднену нами раніше.

Тому сьогодні нам залишилось лише вказати точний опис архівної справи, що ми і робимо.

Оригінали протоколів зборів парткомітету ЛДУ ім. Івана Франка, на яких відбувався прийом Ірини Фаріон в кандидати і члени КПРС, зберігаються у Державному архіві  Львівської області, фонд П-92, опис 2, справа 258. У цьому фонді зберігаються матеріали парткомітету ЛДУ ім. Івана Франка 1949-1991 рр.

Разом з тим наголосимо, що в розпорядженні Варіантів є копія протоколу №45 від 15 квітня 1988 року, а в публічному доступі з’явилась, натомість, фотокопія виписки з нього, в якій не вказані прізвища членів парткомітету ЛДУ ім. Івана Франка.

Виписка, вочевидь, була зроблена тому, що того дня в члени КПРС приймалося багато кандидатів, а також й Ірина Фаріон. Вона була останньою у списку.

Саме з протоколу ми довідались про присутність на цьому засіданні Івана Васюника. Позаяк він є публічною особою, то ми не стали приховувати факту цього. Але і зараз не публікуємо копії, бо на цій сторінці протокому є багато прізвищ інших людей, не дотичних до історії Ірини Фаріон.

Проте в іншому фонді цього ж архіву нам вдалось розшукати ще один документ – характеристику Ірини Фаріон, видану їй комсомольською організацією університету для вступу в кандидати в члени КПРС.

Остання також зберігається у Державному архіві Львівської області, фонд П-3567, опис 1, справа 356.

Характеристику-рекомендацію Ірині Фаріон підписав тодішній секретар комітету комсомолу ЛДУ, а зараз – народний депутат, член фракції "Батьківщина" Степан Кубів.

Якщо вірити колегам Ірини Фаріон по комсомольскій роботі, то вона в роки навчання на філологічному факультеті не лише успішно займалась науковою роботою, але й очолювала науковий гурток загального мовознавства та марксистсько-ленінської етики.

А ще вона була членом Клубу інтернаціональної дружби і "неодноразово проводила бесіди з іноземними громадянами з метою кращого вивчення ними російської мови". Також вона "була політично грамотною і морально стійкою".

 

 

Хто не знами, той – проти нас

Варіанти звернулись до народного депутата Степана Кубіва із запитанням, чи пам'ятає він комсомолку Ірину Фаріон і той факт, що він давав їй рекомендацію на вступ в кандидати в члени КПРС?

"Ні, я не пам’ятаю цього. Я тоді підписував багато характеристик, всі вони проходили набагато складнішу процедуру і узгодження, ніж зараз, і були об'єктивні".

Я хочу заявити, що Ірина Фаріон – справжня освічена українка і я пишаюся тим, що ми зараз з нею колеги у парламенті. Вона достойний депутат і справжня українка.

Я не читаю статей про неї, вважаю, копатися у минулому – це бруд. Це немає ніякого значення сьогодні.

Фаріон, як товариш по парламентській роботі, робить зараз багато позитивного. В неї – державницька позиція.

Разом з Іриною Фаріон, коли я ще працював у фінансові установі, а вона  - у Львівській політехніці, в ті часи, коли багато хто боявся боротися за українську мову, ми провели багато виставок та інших заходів", розповів Степан Кубів.     

Ми також запитали Степана Кубіва, чи не обурює його намагання Ірини Фаріон принизити своіх опонентів, а також те, що цей політик говорить неправду? І почули у відповідь:

"Я повторюю, Ірина Фаріон – українка і займає державницьку позицію".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.