Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

грибовицьке сміттєзвалище

radiosvoboda.org

Понеділок, 18 листопада 2013, 15:04

Експерти пропонують визнати Грибовицьке сміттєзвалище зоною надзвичайної ситуації

грибовицьке сміттєзвалище

Керівник юридичного відділу МБО "Екологія-право-людина" Ольга Мелень-Забрамна вважає,що Грибовицьке сміттєзвалище слід визнати зоною надзвичайної екологічної ситуації. 

Про це експерт заявила сьогодні на прес-конференції.

«Незважаючи на величезну кількість рішень та кричущої інформації про негативний вплив на навколишнє середовище та людей, який має Грибовицьке сміттєзвалище, сьогодні влада нічого не робить і не замислюється над цим. Взагалі дуже дивно, яким чином наша місцева влада вибирає пріоритети для області та міста. Наша влада чомусь думає лише про те, як підвищити туристичну привабливість регіону, як покращити стан спортивної інфраструктури. Це, звичайно, дуже добре, але, якщо люди будуть хворі, їм буде не до видовищ і спорту», – зазначила Мелень-Забрамна.

Експерт також наголосила,що кошти на розв‘язання цієї  проблеми слід шукати в Кабінеті міністрів України:

«Думаю, що органи місцевого самоврядування повинні думати про можливість залучення державних коштів на вирішення цієї проблеми, – як було отримано кошти на будівництво стадіону, аеропорту. Проживати на цих територіях дуже складно, майже не можливо, а проведення робіт із рекультивації є дуже коштовним. Отримати гроші із місцевих бюджетів дуже складно, бо доведеться заморозити усі інші видатки, тому треба шукати інші шляхи. Одним із механізмів залучення державних коштів є оголошення цієї території зоною надзвичайної екологічної ситуації. Підстави для цього у нас є».

Як підсумувала експерт, громада має вимагати у влади все-таки правильно розставляти пріоритети; закликати органи місцевого самоврядування звернутись з відповідними клопотаннями до Кабміну, Президента, аби оголосити територію Грибовицького сміттєзвалища зоною надзвичайної екологічної ситуації і вимагати додаткового фінансування на вирішення нагальних екологічних проблем.

Нагадаємо, проект рекультивації Грибовицького сміттєзвалища зараз проходить державну експертизу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.