Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

karpatskijobjektiv.com

Понеділок, 18 листопада 2013, 18:22

НБУ продовжив обов'язковий продаж валютних надходжень

Національний банк продовжив до 17 травня 2014 термін обов'язкового продажу юрособами та фізособами-підприємцями, які є резидентами України, 50% валютної виручки, в тому числі від продажу товарів за зовнішньоекономічними договорами.

Про це йдеться у постановах НБУ № 453 та № 457 від 14 листопада, передає forbes.ua

Постанова № 457 передбачає, що обов'язковий продаж підлягає 50% надходжень в інвалюті першої групи класифікатора НБУ ( вільно конвертовані валюти ), а також надходжень в російських рублях.

Постанова № 457 передбачає, що термін повернення валютної виручки в Україну не повинен перевищувати 90 днів.

Не підлягають обов'язковому продажу надходження на користь держави або під держгарантії; надходження за кредитами і позиками, що залучаються відповідно до міжнародних договорів України; надходження за проектами міжнародної технічної допомоги; надходження на користь резидентів - посередників за договорами комісії, доручення, консигнації або за агентськими угодами.

Уповноважені банки зобов'язані здійснювати обов'язковий продаж 50% надходжень в інвалюті без доручення клієнта не пізніше, ніж на наступний робочий день після дня зарахування таких надходжень на рахунок.

Крім того, обов'язковому продажу підлягають надходження за кордону на користь фізосіб (резидентів і нерезидентів) в сумі, еквівалентній 150 тис. гривень і більше в місяць, за умови, що такі надходження здійснюються в інвалютах першої групи класифікатора і в російських рублях.



Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.