Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вілкул олександр

loda.gov.ua

Вівторок, 19 листопада 2013, 10:48

Віце-прем’єр-міністр Вілкул відвідав Львівський університет безпеки життєдіяльності

вілкул олександр

Сьогодні віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул відвідав Львівський державний університет безпеки життєдіяльності.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Ректор університету Михайло Козяр доповів віце-прем’єру, що  заклад використовує в навчальному процесі новітні технології освіти. Зокрема, тут створена лабораторія інтелектуального моделювання, де розробляються методи моніторингу, прогнозування і запобігання надзвичайним ситуаціям, працює мультимедійний тренінговий центр, функціонує психолого-тренувальний центр для підготовки пожежних та рятувальних команд,  де курсанти психологічно адаптуються до дій в екстремальних умовах.

Наразі ведеться робота по створенню в університеті лабораторії геопросторових спостережень, яка дозволяє прогнозувати надзвичайні ситуації на основі даних дистанційного зондування Землі та геоінформаційних технологій.

«У цьому році університет головує в Європейській асоціації навчальних закладів, які працюють у сфері пожежної безпеки і цивільного захисту, що дає можливість курсантам та студентам брати участь у навчальних програмах обміну з європейськими учбовими закладами, а викладачам вивчати їх досвід. Всі ці заходи дозволяють працювати на випередження надзвичайних ситуацій, мінімізувати їх наслідки», – розповів Михайло Козяр.

«Робота, яку проводить університет є вкрай важливою для безпеки нашої держави, особливо сьогодні, напередодні можливих погодних негараздів», – відзначив О.Вілкул.

Зазначимо,  в рамках візиту Олександр Вілкул також перевірить роботу Головного управління ДСНС у Львівській області та готовність до зими.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.