Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

vkurse.ua

Вівторок, 19 листопада 2013, 17:00

Держфінінспекція підвердила факт розтрати Яворівською ЦРЛ 250 тис. грн. на ремонт рентгенапарату (ВІДЕО)

Фінансова резівія, проведена цього року Держфініспекцією в Яворівській центральній районній лікарні, виявила серед іншого, що 250 тис. грн., виділені з районного бюджету в 2010 році на ремонт рентгенапарату, були використані не за призначенням, зараз цією справою займається прокуратура.     

Про це сьогодні на сесії Яворівської районної ради повідомив депутат Олег Лазар, передає кореспондент Варіантів.

За результатами перевірки на головного лікаря Яворівської ЦРЛ складено протокол про адміністративне правопорушення, а результати ревізії скеровані у прокуратуру Яворівського району та департамент охорони здоров'я Львівської ОДА.

"Необхідно відмітити, що в ході ревізії фінансово-господарської діяльності Яворівської центральної лікарні не перевірено використання бюджетних коштів на капітальний ремонт діагностичного рентгенівського апарату.

Так, відповідно до генеральної угоди №25/8 від 25.08.2010, додаткової угоди №1 та додаткової угоди №2 від 19.12.2011, підписаної головним лікарем Яворівської ЦРЛ Королем Т.В. та ТзОВ "Ескулап" (м. Львів, вул. Жовківська, 25) в особі Кіщак І.М., та акту виконаних робіт №300 з капітального ремонту діагностичного рентгенівського апарату на суму 250 тис. грн., Яворівською центральною районною лікарнею оплачено виконавцю 250 тис. грн. Зустрічну звірку за вказаною адресою (м. Львів, вул. Жовківська, 25) не проведено у зв'язку із відсутністю суб'єкта госпадорювання ТзОВ "Ескулап" та його посадових осіб", - йдеться у витягу з протоколу ревізії.  Згодом з'явилася нова адреса ТзОВ "Ескулап" (м. Львів, вул. Зв'язкова 11А/3), але й там ТзОВ не виявили",  - зачитав Олег Лазар витяг з результатів перевірки Держфінінспекції.

Нагадаємо, Яворівська центральна районна лікарня в 2010 році замовила ремонт 40-річного рентгенапарату на суму 250 тис. грн.. У 2011 році лікарня попросила додатково виділити з районного бюджету на його модернізацію ще 478 тис. грн.

Депутат райради Олег Лазар тоді ж, у 2011 році, висловив припущення і спробував переконати членів комісії з питань охорони здоров’я та соціального захисту райради, що йдеться про нецільове використання бюджетних коштів. 

Натомість газета "Яворівщина" звинуватила депутата в першкоджанні розвитку районної лікарні.

"У 2011 році "Яворівщина" написали, що 478 тис. грн. необхідно на те, щоб якнашвидше завершити роботу, створити повноцінний діагностичний комплекс.

Мене здивувала така сума, адже в 2003 році на ремонт рентгенапарату витратили тільки 3200 гривень, а в 2010-му апетит зріс в сотні разів – треба було вже 300 тисяч гривень, в той час, як новий рентген апарат коштував 450 тисяч. Куди далі можна вдосконалювати? Ну і тут почали розписувати як його вдосконалювати", – згадав у виступі Олег Лазар.

У цій ж публікації головний лікар Яворівської ЦРЛ Т. Король дав коментар: "Зверталися до різних фірм, які могли б запропонувати відповідні послуги. Більшість із них пропонували купити новий апарат. Тож нам порекомендували провести модернізацію старого рентгенапарату із застосуванням новітніх цифрових технологій за значно нижчими цінами".

 

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.