Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

dt.ua

Вівторок, 19 листопада 2013, 18:28

ВРУ збільшила штрафи за керування транспортним засобом у стані сп'яніння

Народні депутати України підтримали законопроект № 0890, відтак штрафи за керування транспортними засобами в стані алкогольного сп'яніння зростуть. 

За відповідне рішення проголосували 260 народних депутатів, передає РБК Україна.

Законодавчим актом посилено адміністративну відповідальність за порушення Правил дорожнього руху, зокрема, істотно збільшено розмір штрафів.

Зокрема, абзац другий частини першої статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення викладено в редакції, згідно з якою "керування транспортними засобами особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції, а також передача керування транспортним засобом особі, яка перебуває в стані такого сп'яніння чи під впливом таких лікарських препаратів, а так само відмова особи, яка керує транспортним засобом, від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або щодо вживання лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції тягнуть за собою накладення штрафу на водіїв від 200 до 350 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення права керування транспортними засобами на строк від одного до двох років, або адміністративний арешт на строк від 7 до 10 діб і на інших осіб - накладення штрафу від 200 до 350 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або адміністративний арешт на строк від 7 до 10 діб".

Згідно із законом, "повторне протягом року вчинення будь-якого з порушень, передбачених частиною першою статті 130 КУпАП, тягне за собою покарання для водіїв у вигляді позбавлення права керування транспортними засобами на строк від двох до трьох років з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого або адміністративний арешт на строк від 10 до 15 діб з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого.



Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.