Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

львівський окружний адміністративний суд

catholicnews.org.ua

Середа, 20 листопада 2013, 15:21

Суд скасував ухвалу Львівської міськради про пільги на оренду землі

львівський окружний адміністративний суд

Львівський окружний адміністративний суд на вимогу прокуратури скасував ухвалу ЛМР«Про нарахування та сплату орендної плати за землю і земельного податку до міського бюджету м. Львова у 2013 році».

Про це повідомила прес-служба прокуратури Лвьівської області. 

Суд погодився з доводами прокурора про те, що приймаючи таке рішення, депутати Львівської міськради порушили вимоги земельного і податкового законодавства та вийшли за межі своїх повноважень.

Оскільки, згідно із законодавством, до компетенції органів місцевого самоврядування належить прийняття рішень щодо надання пільг лише по місцевих податках і зборах, а також земельному податку. Водночас орендна плата належить до категорій загальнодержавних платежів.

Водночас, прокуратура наголошує, що зазначене жодним чином не створює перешкод для здійснення законної господарської діяльності, оскільки вказаний позов спрямований, виключно, на приведення актів органу місцевого самоврядування у відповідність до вимог чинного законодавства.

Ухвала «Про нарахування та сплату орендної плати за землю і земельного податку до міського бюджету м. Львова у 2013 році» була прийнята в грудні 2012 року.

Вказаним актом міська рада надала орендарям земельних ділянок пільги зі сплати загальнодержавного податку та зменшила останнім орендну плату за землю на 60%. Це призвело до ненадходження відповідних коштів до міського бюджету Львова.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.