Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

голодомор

lora-prosto.livejournal.com

Четвер, 21 листопада 2013, 11:19

Українці в Польщі вшанують жертв голодомору

голодомор

22-24 листопада у Варшаві (Польща) пройде ряд заходів, присвячених вшануванню жертв голодомору в Україні.

Про це йдеться у програмі заходів Об'єднання українців у Польщі (ОУП).

22-24 листопада У Варшаві пройде ряд заходів по відзначенню 80-ї річниці Голодомору 1932-1933 років в Україні. Зокрема, відбудуться демонстрації фільмів і телепередач на цю тему, пройде панахида у пам'ять про загиблих, відбудеться запалення свічок у загальноукраїнську годину пам’яті, тощо.

22 листопада, в освітньому центрі Інституту національної пам'яті Польщі прозвучить доповідь на тему: "Голодомор - факти, інтерпретації" та відбудеться демонстрація фільму "Живі" (2008 рік) режисера Сергія Буковського.

23 листопада, у православній церкві святого Яна Клімака відслужать панахиду у пам'ять про жертви Голодомору за участю Митрополита Варшавського і всієї Польщі Блаженнішого Сави. Опісля, на Вольському православному кладовищі відбудеться покладання квітів до пам'ятного знаку "Пам'яті жертв Голодомору в Україні 1932-1933 років".

Цього ж дня пройде громадська акція "Єднаємось у пам'яті". В рамках акції жителі Варшави запалять свічки біля пам'ятного знаку "Пам'яті жертв Голодомору в Україні 1932-33 років" у загальноукраїнську годину пам'яті.

У неділю, 24 листопада, в ефірі польського телеканалу TVP2 покажуть фільм "Технологія Геноциду". Того ж дня у Варшаві відбудуться зустрічі з молоддю, присвячені темі Голодомору.

Джерело: Укрінформ

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.