Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

рава-руська

Четвер, 21 листопада 2013, 16:57

Пам'ятник чешському святому відновили у Рава-Руській

рава-руська

У Раві-Руській, неподалік кордону з Республікою Польща, відновлено пам’ятник святому Іванову Непомуцькому – покровителю всіх подорожуючих та потребуючих людей.

"Раніше на цьому місці вже був пам’ятник святому Іванові. Коли саме його було збудовано, невідомо. Однак старші люди пам’ятають, як в часи радянської влади його було скинуто з постаменту. Ніхто не знає до сьогодні що в кінцевому результаті сталося з самим пам’ятником. Після знесення пам’ятника Іванові Непомуцькому неподалік цього місця розпочалися автомобільні аварії, внаслідок яких загинуло багато людей. Саме тому, аби це припинилося, ми вирішили відновити пам’ятник", - розповіла ініціатор відновлення скульптури, равчанка, колишня вчитель Стефанія Стадницька.

Іван Непомуцький – чеський святий, який народився у 1340 році у місцевості Непомук. Він виконував функції правника церкви у Празі. Пізніше у нього був конфлікт з королем Вацлавом IV. Король вимагав від нього щоб він відкрив сповідь однієї особи. Однак Іван Непомуцький цього не зробив, через що його катували і вбили. Пізніше церква обрала його покровителем всіх сповідників та подорожуючих, - розповів настоятель церкви св. Йосифа Обручника римо-католицької церкви в Україні у Раві-Руській Ян Весельський.
Іван Непомуцький також є покровителем Праги та всієї Чехії.



Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.