Варіанти,  22 листопада 2013

Варіанти на вікенд

Фестиваль сучасної драми, фестиваль нового британського кіно, а попри це ще багато інших подій буде у Львові цими вихідними.

Музика

Музики у Львові не бракує ніколи. Якщо джаз, то завжди у Квартирі, 35 будуть концерти, зокрема цими вихідними концерт Vocal Night, який розпочнеться о 22.00 у суботу. У неділю тут виступить Lviv Jazz Trio.

Музичний вечір «Такі знайомі романтичні мелодії». Кав’ярня Штука, 19.00, неділя

Відомі музичні хіти минулого століття виконає піаністка Ірини Лобанок. У програмі: пісні Елвіса Преслі, Рея Чарльза, Френка Сінатри, Генрі Мансіні та інших світових композиторів.

Творчий вечір Арсена Мірзояна. Грушевський cinema jazz, 19.00, неділя

Арсен Мірзоян знову імпровізуватиме в ресторані Грушевський cinema jazz. Музикант виконуватиме пісні зі своїх альбомів.

Наразі вийшли дві платівки Мірзояна –  Ґудзики та Незручні ліжка, який вийшов цього року.

Кіно

Нове британське кіно 2013

У суботу у Львові стартує фестиваль Нового британського кіно і триватиме до 27 листопада.

У суботу, у Львівському палаці мистецтв покажуть фільм Королівський вікенд. Це історична стрічка, про роман президента США Френка Делано Рузвельта з його кузиною – красунею Маргарет Стаклі.

Події фільму розгортаються у 1939 році під час політичного візиту британської королівської родини до резиденції Рузвельта. Сеанс розпочнеться о 19.00

У неділю, 24 листопада, у межах фестивалю відбудеться показ стрічки Коханці на колесах та Король Сохо.

Коханці на колесах. Поч. 21.00

 Двоє закоханих – Тіна та Кріс, вирушають у подорож на північ Англії у фургончику.

Як і багато інших, вони не надто люблять неприємних людей, які заважають іншим відпочивати.

Більшість людей намагаються не звертати увагу на оточуючих, проте Кріс не готовий миритися з порушниками спокою.

Він починає позбуватися всіх тих, хто заважає йому насолоджуватися відпочинком з коханою дівчиною.

Король Сохо. Поч. 21.00

Дивлячись на засилля міщанства у вульгарних секс-салонах Лондону, у 1958 році Поль Реймонд відкриває для широкого загалу свій перший «джентельмен-клуб».

Поступово він відбудовує цілую імперію клубів та еротичних журналів, котрі приносять йому колосальний прибуток і кидають виклик британській моральності.

Серед наслідків подібної діяльності – звинувачення у непристойній поведінці, зруйнований шлюб, діти, які страждаюсь та особиста трагедія.

Фільм «Іван Сила»

Кінотеатр «Сокіл». Сеанси: 17:00

Фільм-біографія про особистість Івана Фірцака, атлета і силача, що виступав під псевдонімом Іван Сила.

Він брав участь у змаганнях з вільної боротьби, боксу і важкої атлетики. Так само силач виступав у цирку, з яким об’їздив половину Європи, а також побував у США. Правда шлях до успіху був непростим.

Театр

Вистава Так казав Заратустра. Львівський академічний театр ім. Леся Курбаса, поч. 19:00

Спроба перенести думки Ніцше/Заратустри у сьогоднішні українські реалії; впровадити один з найвизначніших філософських творів Європи ХХ ст. в контекст української культури століття ХХІ-го.

Проект орієнтовано насамперед на пошук духовних джерел, драйву життя через форми слова, пластики, співу, візуального оформлення. Перший драматичний урок за текстами Кліма.

IV-й Фестиваль сучасної драматургії Драма.UA

Субота

Вистава Гавел пише Гусакові за Вацлавом Гавелом. Театр Feste, Брно, Чехія. Львівський академічний театр імені Леся Курбаса, 18.30

«Молоді театрали Брно почали ледь не обожнювати постановки театру Feste, у якому працюють перформери та драматурги віком тридцяти років (назва театру походить від імені блазня з п’єси «Дванадцята ніч» Шекспіра). Здається, що ми можемо говорити про народження нового покоління театру з чіткими особистими поглядами та власною думкою про реалії сучасного світу».

Яна Соукупова, щоденна газета MF Dnes

Вистава «5boys.sk» за Сімоною Сіменіч, Перший український театр для дітей та юнацтва 20.30

Блаж, Юрій, Деніс, Від і Кріштоф – малі хлопці (їх зображують актриси), які зустрічаються гратися. Їхні «ігри» відбуваються за чітко визначеним планом з незмінними правилами, не залишаючи можливості для позитивних емоцій і милосердя. Наївність і чесність дитячого сприйняття реальності передає нову і у певний спосіб спотворену картину сучасності. Граючи на межі контрастів, відбувається болісне відкриття – світ, який ми створили для наших дітей, не є світом свободи та рівності, ані світом любові або співчуття. Радикальні форми зображення взаємин викликають німий жах внаслідок детальної діагностики аномальних і патологічних ознак сьогодення – йдеться про виставу на сайті фестивалю.

Неділя

Вистава Казус Послера, Центр сучасної драматургії, Єкатеринбург, Театр Воскресіння, 20.30

«Казус Послера» – дотепна лекція про художника, який виставив на суд публіки, а потім і на аукціон твір «Після всього», поіменовану пустоту, а також про критику, яка піднесла до небес цей неосяжний, але вкрай концептуальний предмет сучасного мистецтва».

Оксана Кушляева, Страстной бульвар

Мистецтво

Виставка фотоконкурсу київського фестивалю Jazz in Kiev. арт-кав’ярня Квартира 35

Cпеціально для фестивалю Jazz Bez відкрито виставку джазових світлин фотоконкурсу київського фестивалю Jazz in Kiev.

Серед авторів відомі майстри і фотографи-аматори і, навіть, музиканти: Олександр Кадніков, Максим Поліщук, Олексій Карпович, Антон Гордашевський, Денис Аду, Марина Черкашина та багато інших. Виставку у Львові організовує фотоклуб «5х5».

Мистецький проект Хліб. Музей історії релігії

До річниці Голодомору у Львові відкрили виставку львівських художників, присвячену цій темі.

В експозиції представлено твори Остапа Лозинського, Олени Кравченко, Уляни Нищук-Борисяк та  Данила Мовчана. 

Також у межах цього проекту виставлено також двометрове полотно художника-бойчукіста Охріма Кравченка «Голод на Україні». Робота була створена ще 1972 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.