Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

ультраправі

vk.com/blackblocklviv

Неділя, 24 листопада 2013, 10:46

У Львові праві радикали пройшлися маршом центром міста

ультраправі

23 листопада близько 150 людей у масках провели марш у центрі Львова, скануючи националістичні та расистські гасла.

Про це повідомив Захід.нет.

Колона молодиків у білих масках пройшла з вулиці Коперника по проспекту Свободи, далі – вул. Галицька і до міської Ратуші, де розташована міськрада. При цьому радикально налаштовані мітингувальники вигукували нацистські та расистські гасла і закликали до революції: «Революція!», «Не вір, не бійся, не проси!», «Слава переможціям! Вождеві слава!», «Одна раса!», «Зіг Хайль!» та інші.

На одному з банерів був напис «Ukrainian Brotherhood». Ймовірно, це були представники організації «Українське братство».

Також учасники ходи запалили фаєри, але отримали наказ швидко загасити їх. В руках мітингувальники тримали прапори з різною символікою: кельтські хрести, прапори України та навіть прапор Греції.

Молодики відмовлялися говорити, кого вони представляють, обмежившись загальними фразами про "небайдужу молодь". 

У соцмережах припускають, що ці люди є ультраправими радикалами, які з'їхалися до Львова на закритий концерт ультраправих хардкор-груп, який проходить зараз у кінотеатрі "Київ". Відомо, що там зібралися ультраправі групи не лише з України, але з Польщі, Росії та Італії.

"Марш і концерт організувала неформальна молодіжка ВО "Свобода". Марш піарився ще два тижні тому у ВКонтакте, а про хардкор-концерт вже писали журналісти. Як видно на відео, серед ораторів виступає відомий київський свободівець Євген Карась - друг та помічник нардепа Іллєнка, член київського комітету партії. Також серед учасників присутні помічники нардепа Юрія Михальчишина та члени організації, яку депутати-свободівці "обороняли" разом з "Беркутом" від автономів 13 жовтня. На відео їх, на жаль, не видно", - розповів у ФБ один із учасників руху Автономний опір  Зенон Дашак.

Про реакцію правоохоронних органів наразі не відомо.

Мер Львова Андрій Садовий написав у Facebook, що вважає цей марш "ганьбою для міста" і звернувся до міської міліції з проханням уважніше ставитися до можливих провокацій у Львові під час Євромайдану.

Відео дивитись тут

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.