Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Понеділок, 25 листопада 2013, 11:20

Акції на підтримку Євромайдану відбулися у різних країнах світу

Учора, 24 листопада, українці у різних країнах світу організували акції на підтримку підписання Угоду про асоціацію з ЄС.

Зокрема, власний Євромайдан зібрали українці в Празі. Біля церкви св. Климентія неподалік Карлового мосту зібралися близько 150 осіб, які рушили празькими вуличками до курантів на Староміській площі.

У Відні біля колони Святої Трійці зібралися також близько 150 осіб. Учасники акції зачитали промову трьома мовами - українською, англійською і німецькою. Демонстранти наголосили, що підтримують українців, які мітингують у Києві, й також наполягають, щоб керівництво України виконало всі умови для підписання угоди про асоціацію з ЄС на саміті у Вільнюсі.

На Євромайдані у Мюнхені зібралось понад 100 людей. Учасники цього мітингу мають намір надіслати офіційного листа до Ангели Меркель та Штефана Фюле.

Свої Євромайдани провели також Брюссель і Париж. У Брюсселі участь у акції взяли близько 100 людей. Вони тримали в руках жовто-блакитні кульки, прапори України та ЄС, скандували: "Україно, вставай, ми з тобою" та "Ми за європейський вибір". Аналогічна акція відбулася в Парижі.

Українці Вашингтона зібралися біля посольства України у США. На події скандували "Україна - це Європа!". Американські водії сигналили на підтримку гасел мітингувальників.

Один з найбільших діаспорських майданів зібрався в Чикаго. Там участь в акції взяли декілька сотень українців - представники багатьох хвиль еміграції, молодь. Люди самоорганізувалися, не чекаючи на заклики партій чи партійних організацій. У своєму прес-релізі Український Конґресовий Комітет Америки (Відділ Іллінойс) засудив рішення уряду України призупинити процес підготовки до укладення угоди про асоціацію між Україною та ЄС та закликав Президента України "прислухатися до голосу українського народу і дотримуватися своєї обіцянки щодо реалізації європейської інтеграції".

Біля постійного представництва України при ООН у Нью-Йорку українці також вимагали негайного відновлення курсу України на Європу. Як повідомили активісти цього заходу, на Євромайдан у Нью-Йорку прийшло близько 200 людей.

Раніше акції солідарності відбулися у містах Польщі, Великобританії, Індії та Південної Кореї.

За матеріалами: РБК-Україна

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.