Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

tsn.ua

Вівторок, 26 листопада 2013, 08:16

Президент Янукович роз'яснив свою позицію щодо євроінтеграції

Президент України Віктор Янукович заявив, що керівництво держави не зраджує стратегічному курсу на євроінтеграцію, однак приймаючи рішення щодо укладання угоди про асоціацію повинно зважати на захист інтересів всіх верств населення України.

Про це йдеться у зверненні Януковича, оприлюдненому 25 листопада.

"Хотів би підкреслити - альтернативи побудові суспільства європейських стандартів в Україні немає. І моя політика на цьому шляху завжди була й залишається послідовною. Реформи, які ми здійснюємо, - це підтвердження того, що ми йдемо європейським шляхом.  Ми будуємо державу, в якій права людини, рівність усіх перед законом, право вибору, соціальний захист є найвищими цінностями для всіх, без різниці, в якому ти регіоні проживаєш чи на який майдан виходиш", - сказано у зверненні.

Президент запевнияє громадян України втому, що буду розбудовувати і зміцнювати ці незаперечні фундаменти нашого життя.

Разом з тим Янукович заявляє:

"Але я був би нечесним і несправедливим, якби не подбав про найбільш знедолених і незахищених, на яких може лягти основний тягар перехідного періоду.

Я був би, м’яко кажучи, неправий, якби не зробив усього, що треба зробити, щоб люди не втрачали робочі місця, щоб вони отримували заробітні плати і пенсії, стипендії.

Я хочу, щоб у нашій великій українській родині був мир і спокій. Як батько не може залишити сім’ю без хліба, так і я не маю права залишити людей напризволяще з тими проблемами, які можуть виникнути, якщо під тиском, який ми відчуваємо, зупиниться виробництво, і мільйони громадян будуть викинуті на вулиці.

Тому мені доводиться вдаватися до непростих рішень. Тому я інколи ризикую бути незрозумілим. І тому я прошу сьогодні наш народ уважно вислухати мене особисто.

Я ніколи не зроблю жодного кроку на шкоду Україні і народові. Воля громадян України була, є і буде вирішальною для кожного мого рішення.

Я хочу, щоб люди знали це".

Нагадаємо,з 21 листопада в Україні відбуваються масові акції в підтримку євроінтеграції.

Цього ж дгя Кабмін призупинив процес підготовки України до підписання угоди про асоціацію.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.