Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

музика

kameniar.franko.lviv.ua

Вівторок, 26 листопада 2013, 10:55

На Львівщині розпочали відзначення Року родини Нижанківських

музика

З 24 до 28 листопада відбудеться низка заходів, які покликані вшанувати пам’ять про видатних українських громадських та культурних діячів - Остапа та Нестора Нижанківського.

Про це інформує прес-служба Львівської ОДА.

Програма заходів розпочалася 24 листопада Святою Літургією у Храмі Преображення Господнього у м. Львові. Також цього дня на Личаківському кладовищі відбулись поминальні відправи на могилах родини Нижанківських. Про це повідомила директор департаменту з питань культури, національностей та релігій облдержадміністрації Наталія Гамкало.

У рамках відзначення Року родини Нижанківських передбачено відвідання місць проживання та поховання родини Нижанківських на території Львівської області (м. Дрогобич, м. Стрий та с. Голубутів, с. Завадів, с.Братківці Стрийського району), родини о. Йосифа та Осипи Нижанківських на території Івано-Франківської області (с. Бринь та с. Гошів), а також родини Тишинських (с. Городиславичі у Львівській області).

27 листопада о 15.00 год. відбудеться зустріч представників родини Нижанківських з колективом Львівської національної академії мистецтв.

Також цього дня у Музично-меморіальному музеї Соломії Крушельницької у Львові о 18.00 год. презентуватиметься компакт-диск «Вокальні твори Остапа та Нестора Нижанківських».

Підсумковим заходом у відзначенні Року Нижанківських стане Урочиста академія у Львівській обласній філармонії, яка відбудеться 26 листопада о 18.00 год. Упродовж святкового вечора звучатимуть твори композиторів: «Вітрогони», «І молилася я», «З окрушків», «В гаю зеленім», «Царю небесний» О. Нижанківського та «Засумуй, трембіто», «Човник хитається» Н. Нижанківського.

Нагадаємо, 2013 рік на Львівщині проголошено Роком композиторів Нижанківських. Так, цього року минає 150 років від дня народження Остапа Нижанківського – композитора, священика, подвижника економічного розвитку та 120-річчя від дня народження Нестора Нижанківського – композитора, педагога, музичного критика.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.