Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

догналіти

Середа, 27 листопада 2013, 12:54

Догналіти грубо порушують чинне законодавство України та створюють конфлікти, – Садовий

догналіти

Сьогодні на позачерговому засіданні виконавчий комітет Львівської міської ради під головуванням міського голови Львова Андрій Садового прийняв рішення заборонити проведення будь-яких заходів, так званим «догналівцям».

Про це інформує прес-служба Львівської міськради.

Виконком прийняв рішення про обмеження «права на проведення релігійних та будь-яких інших масових заходів через заборону проведення таких заходів особами або групами осіб (у тому числі громадськими організаціями), що вважають себе вірними Української правовірної греко-католицької Церкви, у центральній частині м. Львова – на території історичної забудови, внесеної до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО».

«Мова йде не тільки про заборону проведення заходів релігійного характеру, але і про всі інші заходи, організовані власне представниками так званої секти Догнала винятково, тобто особами та групами осіб, які вважають себе вірними Української правовірної греко-католицької церкви. Власне будь-яких їхніх масових заходів на території центральної частини міста взагалі. Оскільки ми маємо вже задокументовані факти того, що ці особи постійно зловживають своїми правами на проведення масових заходів», - прокоментувала начальник юридичного управління ЛМР Гелена Пайонкевич.

«Вчора правоохоронці мали дуже неспокійний день. Тому це рішення є дуже на часі. Ці особи грубо порушують чинне законодавство України, вони створювали конфліктні ситуації. Вчора було виявлено, що серед них було чимало іноземців, які взагалі не мали права перебувати на території нашої держави. Тому пропоную звернутись до Міграційної служби України негайно вжити заходів для забезпечення порядку, тому що не можуть невідомі особи приїжджати до нашої держави і організовувати провокації. А це були явні провокації, щоб спровокувати ситуацію.», - сказав міський голова Львова Андрій Садовий.

Водночас членами виконкому було внесено пропозицію, яка була підтримана, разом з Міграційною службою України звернутись також до СБУ, щоб їх фахівці звернули увагу на цю ситуацію.

Нагадаємо, вчора догналіти намагалися вчинити провокації на львівському Євромайдані.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.