Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Середа, 27 листопада 2013, 18:33

Гроші заробити в Європі не так вже й легко, – альтернативна думка львів’ян (ВІДЕО)

У розпал львівського Євромайдану, левову частку якого становлять студенти, Варіанти вирішили пошукати альтернативні думки серед львів’ян старшого віку.

Цікаво, що чимало жителів Львова хоч і підтримують морально молодь, все ж ейфорії не розділяють.

Показово, що старше покоління не відгукується на революційні заклики та не готове їхати до Києва, принаймні однозначної ствердної відповіді на відповідне питання вони не дають.

Хоча чимало львів’ян готові їхати до Києва і доволі жорстко виступають за євроінтеграцію.

Водночас, наше опитування виявило цікавий факт – львів’яни бояться висловлювати непопулярні на Галичині думки на камеру.

 

 

 

 

 

Тож чимало з них на камеру висловлювали доволі скромну позицію, хоча у розмові з журналістом на диктофон значно ширше розкривали свої думки з поводу Євромайдану та євроінтеграції.

Подаємо коментар 49-річного львів’янина пана Романа без змін:

«Так склалось, що мені довелось попрацювати на Півночі Росії, а потім п’ять років в Португалії. Яка різниця між Росією і Європою? По-перше, клімат: в Португалії я відігрівся. Хоча працювати приходилось від зорі до зорі, а гроші платили фактично однакові, може, в Тюменській області навіть більші. Але там набридли бардак і попойки. Португальці також вино полюбляють, але не напиваються.

За кого я? Та ні за Європу, ані за Росію. Шкода мені тих земляків, яких так багато приходилось зустрічати і там, і там.

Я за Україну, хоча і заробляю менше, але я в себе вдома. Правда порядку в нас ще мало, дисципліни немає, не всі хочуть працювати, а більше мітингувати, гадимо на кожному кроці… Подивіться, до чого довели місто. Ранувато нам ще до Європи, спочатку порядок треба навести самим.

Хто наведе? Точно не влада, а кожен з нас біля себе і з себе, а вже потім і з владою. Ми ще як і росіяни дуже залежні від влади. Португальці цим переймаються менше, просто працюють і не порушують закон, а коли собі хтось це дозволить – то кара неминуча.

Чому молодь так мітингує? Бо хіба мала її частина за гроші батьків їздила до Європи на екскурсію, а от коли б молодь там «помикалась» у пошуках достойної роботи, пожила б без зарплати чи навіть з нею – то по-іншому би поступала.

Гроші заробити в Європі не так вже й легко, а зараз особливо, бо понаїхало багато емігрантів. З молоддю в Європі не все так добре: наркотики, до церкви не ходять, росте злочинність. Страшно, коли обкурений натовп палить машини, б’є вітрини. Не приведи Господи, щоб таке було в нас.

Чи зробив добрий крок Янукович? А хто його знає».

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.