Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

грузія-єс

civil.ge

Четвер, 28 листопада 2013, 12:28

Грузія парафувала угоду про асоціацію з Європейським Союзом

грузія-єс

У Вільнюсі відбулося технічне парафування угоди про асоціацію Грузії з Євросоюзом.

З грузинського боку парафування здійснив перший заступник міністра закордонних справ Давид Залкаліані, який в останні три роки був керівником делегації країни на переговорах з ЄС, повідомляє ІТАР-ТАРС

Залкаліані сказав грузинським журналістам , що парафування цього документа " є історичною подією для Грузії".

"Символічний акт про парафування угоди про асоціацію Грузії з ЄС" буде підписаний главою МЗС Майєю Панджікідзе і верховним представником ЄС із закордонних справ і політики безпеки Кетрін Ештон 29 листопада.

Напередодні Панджікідзе заявила , що угода "передбачає політичну асоціацію Грузії з ЄС , поетапну економічну інтеграцію і робить незворотнім процес європеїзації Грузії".

Міністр зазначила , що "угода про асоціацію не означає членства країни в ЄС , хоча передбачає настільки високий рівень зближення з організацією , що його ефективна реалізація робить незворотнім процес європеїзації Грузії " . За її словами , відповідно до зобов'язань , що покладаються цією угодою на Грузію , країна " повинна привести відповідно до законодавства ЄС своє законодавче простір і реалізувати його , а також посилити відповідні інститути" . Підписання угоди, за даними представників ЄС і Грузії , очікується до вересня 2014 року.

За матеріалами: УНІАН

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.