Юрко Кардашевський,  28 листопада 2013

Купити ретро-тачку: янкі

ретроавтомобілі

Варіанти вже писали про ретро-автомобілі, що бігають вулицями Львова.

І сьогодні зараз ми ознайомимо Вас із асортиментом українського ринку ретро-автомобілів, зокрема американськими тачками.

Мало хто знає, що в Україні можна прикупути собі Chevrolet Impala, Chrysler Le Baron, Cadillac Deville та інші янкі-кари. 

Почнемо з дешевого, але рідкісного на наших дорогах Chrysler Le Baron.

Продавець з Донецька править за Le Baron всього дві тисячі зелених.

Стан автомобіля не описаний, але є опис комплектації. Якщо автомобіль на ходу, то це дуже цікава альтернатива ВАЗам і Волгам.

Авто є дешевим, можливо й тому, що в ній мало штатівського духу: передній привід там лише 102 кінські сили. І з роками, напевне, більше десятка коників померли від втоми.

В Криму продають Chevrolet Impala 1972 року. Ціна майже космос, але це не найдорожче, що просять за такі машини. Щоправда авто в стадії реставрації, а просять за цей Chevrolet Impala 20 тон американської валюти.

Двигун в цієї Імпали 5,7 літрів. Як бонус до машини дають запчастини та матеріали для фарбування (власник б'ється в груди, що все привезли зі Штатів).

За 15 тисяч доларів можна забрати в Харкові Cadillac DeVille 1967 року випуску. Машина на фотографія має американські номерні знаки і в оголошенні ніде не вказано про її розмитнення.

Машину потрібна підшаманити, але роботи за маштабом менші, ніж реставраційні.

DeVille навіть знявся в одному фільмі з Луї Де Фюнесом.

Фанати масл-карів дуже втішаться придбаним DeVille, бо під капотом встановлено агрегат об'ємом аж сім з половиною літрів. Всім пофіг, що цей траспортний засіб буде жерти 30 літрів на сотку – це понтова тачка, а понти – дорожче філок.

Ось так виглядає DeVille в ідеалі.

Ще один автомобіль з відкидним дахом шукає нового власника. Mercury Grand Marquis може переїхати на пмж до вашого гаража. В цій тачці стоїть п'ятилітровий V8 від Lincoln. Рідні агрегати дадуть до купи з автомобілем при купівлі.

Наступна тачка без даху – Lincoln Town Car. За цього білого янкі просять 9000$.

Майже за таку ж ціну продається Ford Traunus першого покоління в кузові універсал. В Рівному власник просить 9999 доларів.

Цей автомобіль був учасником Міжнародного Фистивалю Класичних Автомобілів, а також Міжнародних Автоперегонів на трасі Львівський трикутник Leopolis Gran Prix.

За півсотні тисяч баксів можна прикупити Buick LeSabre 1969 року випуску.

Об'єм двигуна в цьому Buick становить 5,7 літрів, колір золотистий, каротше не тачка, а вогонь!

 

Наступний автомобіль цієї ж марки – це Buick Riviera Boat-Tail 1971' за 24, 5 тисяч вічно зелених. Хоч автомобіль не розмитнено, але у ньому є купа американських ніштяків: "Авто с кондиционером гидроусилителем, электоростеклоподъёмниками, электро сиденьями и замком. Мотор 7,5л 320 л.с. 610 н. крутящий момент. "спорт пакет" усиленая подвеска, раздельные передние сиденья с центральной консолью. Задний дифференциал повышеного тения".

Так бьорнаутить Riviera Boat-Tail.

В Тернополі зараз продається довоєнний америкос Ford Model T, але власник в оголошенні назвав машину Mondeo Turing. Ця машина зійшла з конвеєра у 1927 році. Чи автомобіль на ходу в документах не вказано, але ціна 18 кавалків американських гривень.

Така ж машинка є в Росії, і зареєстрована на Drive2ru. Власник поділився своєю історією Model T.

"Авто был куплен в США для послудующей перепродажи на Руси. Шел по морю 3 месяца, был растаможен как КЦ (не спички, а культурная ценность) и наконец я его дождался. На таможне сел за руль и почувствовал настоящюю старину. Далее он был привезен в гараж, и там в этот же день завелся. После слива гадневого американского бензина и мучительной зарядки 8 вольтового аккумулятора, зазвучал звук двигуна. "

Інша "Тешка", яка зарегана на Драйві, прописана в Тулі. Власник навіть виклав відео з своїм Ford Model T.

Щоб купити Cadillac Seville доведеться викласти майже тридцятку баксів. Тачка, яка продається у Харкові має двигун 4,1, а працює як на газу, так і на бензину.

Для любителів автентики це мабуть мінус, але якщо часто користуватися Cadillac Seville, це допоможе заощадити.

 

А тепер киця-ляля під назвою Ford Thunderbird 1959 року. Двіжка 6,3: все як треба. Про цю машину можна розписувати і розписувати, але просто подивіться на фото і закохайтесь за 6 секунд.

Машина гарна, стильна, стоупдова, але ціна гризе як стафар. За цю представницю полум'яного Детройта треба відвалити 90 тисяч американських доларів.

Не автентичний, приколхожений, але америкос: Ford Fairelane. Продавець вимагає 11500 доларів за Fireliner з двигуном ГАЗ 24. В цю ціну входить відкидний дах

 

Легендарний гамериканський бус Chevrolet Star Craft продають 16 тисяч.  Хоч авто і не таке вже й ретро-ретро, але вона класне. Діжка: 6.2 Turbo Disel. Продавець переконує, що по кузову рідна фарба, є фірмовий тюніг. В салоні телевізори та бар. Словом, Xzibit одобрить.

У Львові можна придбати Oldsmobile Cutlass Coupe, але на польських бляхах. В машині прокачана аудіосистема (Xzibit знову наполегливо працює). Ціна музичного америкоса не вказана.

І на фінал: Dodge RAM Charger за 21 кусок зелені. Таж історія, що і Cadillac Seville: в машині газова установка. Двигун 5,3 літрів.

Тож ретроавто були, є і будуть на ринку. Їх можна замовити у будь-якому випадку. Варто мати лише бабло і бажання.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.