Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська міськрада

upload.wikimedia.org

Понеділок, 28 травня 2012, 11:00

У Львові Центр волонтерства розташують у історичній будівлі

Львівський Центр волонтерства розташують у історичній будівлі в центрі міста. Саме тут волонтери, які допомагатимуть в організації футбольного чемпіонату Євро-2012, зможуть отримати всю організаційну допомогу. Про це повідомляє прес-служба Львівської міськради.

«Протягом місяця волонтери кожного дня звертатимуться в Центр волонтерства, щоб отримати необхідні речі для своєї роботи, поїсти чи відпочити. Обираючи місце для Центру ми враховували декілька факторів: розташування в центрі міста, зручність добирання волонтерів, планування приміщення, наявність майданчика на вулиці», - зазначив Петро Гошовський, координатор Львівського центру волонтерства Євро-2012.

Львівський Центр волонтерства Євро-2012 буде розташований в середній школі № 35 (вул. Р. Шухевича, 2).

Нагадаємо, будівля, в якій діє школа, є пам'яткою архітектури XVII століття. У 1614 р. в цьому будинку був заснований монастир кармелітів черевичкових. У 1648 р. під час облоги монастиря військо Богдана Хмельницького одержало перемогу, хоча полягло близько 400 козаків.

У 18 столітті в будівлі була організована Друга реальна гімназія ім. Франца Йосифа. Тут навчався відомий архітектор – Іван Левинський. В 1944-45 навчальному році заклад реорганізовано в школу. Від 1921 р. навчальний заклад називався ім. Кубалі, від 1941 р. – ім. Енштрассе ХІ, в 1944 – ім. Кубалі VII, від 1950 р. – ім. Бехтерева.

Зараз в школі навчається 307 учнів, тут працює більше 30 досвідчених педагогів. Учні школи є неодноразовими переможцями районних олімпіад з української та англійської мов, географії, хімії. Вже понад 20 років у школі діє драматичний гурток «Смолоскип».

Нагадаємо, «Центр волонтерства» ? підрозділ, який надаватиме організаційну, інформаційну та адміністративну підтримку всіх волонтерських напрямків Євро-2012. Тут всі волонтери харчуватимуться та отримуватимуть все, що необхідне для їх роботи під час Чемпіонату ЄВРО 2012. Крім того, в Центрі волонтери зможуть у вільний від роботи час скористатися комп'ютерами з доступом до інтернету, пограти в спортивні ігри чи відпочити. До роботи Центру залучено понад 30 волонтерів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.