Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

податки

stopcom.narod.ru

П'ятниця, 29 листопада 2013, 12:06

П'ять підприємств на Львівщині віддали державі несплачені податки

податки

Директори п’яти підприємств під час досудового слідства відшкодували державі понад 6 мільйонів гривень несплачених ними податків.

Про це інформує прес-служба прокуратури Львівської області.

Зокрема, упродовж жовтня-листопада поточного року про підозру службових осіб суб’єктів господарювання в ухиленні від сплати податків на загальну суму більше 6 млн. грн. прокуратурою Львівської області скеровано до суду 5 кримінальних проваджень за ст.212 КК України.

Усі кримінальні провадження уже заслухано судами із постановленням законних рішень.

До прикладу, судом визнано винним директора підприємства у несплаті до державного бюджету 700 тис.грн. податків. Установлено, що останній упродовж 2012-2013 років здійснював імпорт в Україну товарів металопрокату на підставних осіб, які не були обізнані з його злочинними діями.

Уподальшому імпортовані товари реалізовувались, а отримані готівкові кошти приховувались від оподаткування. Загалом йдеться про 700 тис. грн. несплачених податків.

Водночас, зважаючи на те, що вказаний керівник збитки, завдані державному бюджету відшкодував у повному обсязі, судом на підставі ч.4 ст.212 КК України його звільнено від кримінальної відповідальності.

Слід зазначити, що як і в попередньому випадку, суми заподіяних збитків разом із штрафними (фінансовими) санкціями повністю відшкодовані під час досудового розслідування.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.