Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

євромайдан

ua.korrespondent.net

Субота, 30 листопада 2013, 10:00

Беркут вночі розігнав євромайдан в Києві

євромайдан

У Києві вночі 30 листопада 2013 р. "Беркут" розігнав Євромайдан.

Про це у своєму Twitter написав народний депутат від ВО "Батьківщина" Андрій Шевченко, а також повідомляють інші користувачі соцмереж.

"Майдан звірячому зачистили. Десятки поранених. Десятки затриманих. Такого Україна ще не бачила" , - написав він.

Олег Тягнибок повідомляє, що станом на ранок "6 відпущено, 7 госпіталізовано. Діагнози госпіталізованих активістів Майдану - переломи, забійні рани голови, гематоми".

Штурм почався близько 4 годин ранку.

За інформацією Шевченка, в Шевченківський райвідділ міліції відвезли 33 затриманих. На місці присутній лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк і представник уповноваженого з прав людини.

Активісти Євромайдану розповідають, що близько двох тисяч озброєних спецназівців пішли проти кількох сотень демонстрантів. Активістів били ногами, кийками, застосовували шумові гранати і газ. Інші активісти повідомляють - нині "Беркут" патрулює нічний центр столиці в пошуках активістів. А головну площу комунальники прибирають, повідомляє "5 канал".

"В ніч на суботу "Беркут" розчавив у крові Євромайдан в Києві. Звечора аполітичний оргкомітет табору натякав щодо його розпуску. Але громадяни не підтримали дане рішення. В десятій вечора оргкомітет почав розбирати свою сцену. В третій ночі процес закінчився. Табір залишився без техніки - звуку, генераторів. На зміну аполітичному оргкомітету зранку мала бути збудована музична сцена новим оргкомітетом. Але в четвертій ранку "Беркут" здійснює штурм табору. Усі жорстоко побиті. Жінки, дівчата(на ФОТО). Озвіріла мусорва наздоганяє та забиває навіть тих, хто просто знаходився поблизу місця подій", - пише Нацпортал в ВКонтакті.

"Станом на 9.30 30.11.2013 – після розгону #євромайдан'у в Київі о 4 ранку затримано близько 46 осіб. На даний момент 10 осіб відпустили, практично кожен із них потребує медичної допомоги. Деяких госпіталізовано.
За словами учасників мітингу, їх затримали через невиконання рішення суду про невстановлення малих архітектурних форм на майдані Незалежності", - повідомляє Євромайдан Львів у Facebook.

Міністерство внутрішніх справ України заявляє про витіснення демонстрантів з Євромайдану після провокацій з їхнього боку, повідомили в прес-службі МВС.

"Вчора після того, як студенти оголосили про завершення акції, в міліцію звернулися працівники управління благоустрою з проханням допомогти завести техніку на Майдан для продовження проведення робіт по підготовці до Нового Року. Коли техніка почала заїжджати, мітингувальники чинили опір. Після цього вийшов "Беркут" і вимагав у мітингувальників не чинити опір. Мітингувальників попередили. Незважаючи на це, коли працівники міліції зайшли на Майдан, щоб допомогти техніці проїхати, в них почали кидати склянками, сміттям, палаючими колодами і т. д. Тому з використанням спецзасобів люди були витіснені звідти", - заявили в прес-службі.

За даними МВС, на момент розгону на Майдані Незалежності залишалося близько 400 осіб.

Джерело: РБК

Відео дивитись тут

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.