Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

страйк львівська область

Вівторок, 3 грудня 2013, 08:56

На Львівщині створюється Страйком

страйк львівська область

Перша установча нарада Страйкового комітету Штабу національного спротиву Львівської області відбулась 2 грудня.

Про це повідомила прес-служба Львівської облради.

Участь у нараді взяли представники різних галузей, зокрема, культури, освіти, медицини, транспорту, підприємництва і студентства.

Було визначено з планом подальших дій Страйкового комітету.

По-перше, у кожному підприємстві будуть створювати свої штаби національного спротиву, які входитимуть у загальну структуру обласних штабів, а обласні штаби – у центральний.

Окрім того, на базі цих підприємств у кожній галузі будуть створені свої координаційні штаби страйкомів, які будуть координувати конкретні галузі, тобто залежно від можливостей та потреб галузі будуть визначати з формою страйку чи формою протесу у тій чи іншій галузі.

„Розглядається така ситуація: від загального страйку до нестрайкових протестів, – зазначив виконуючий обов’язки координатора Страйкового комітету Штабу національного спротиву Львівської області Андрій Соколов. – Це такі плани, але вони, звичайно, мають узгодитися централізовано. Це вже технічні питання, і тактика проведення страйку буде відпрацьовуватися.”

Натомість, як стало відомо, Варіантам, 2 грудня рішення про початок страйку вже ухвалив трудовий колектив Львівського інфтституту післядипломної освіти. 70 працівників інституту страйкують з 14.00. При цьому, згідно діючого законодавства, їх поперджено про те, що вони не отримуватимуть  зарплату, а ті, хто не страйкує - отримуватимуть лише середню запралату як за умов форсмажору.

 



Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.