Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

соколов андрій

zarvanytsya.org.ua

Вівторок, 3 грудня 2013, 10:03

На Львівщині відбувається акція громадянської непокори – Андрій Соколов

соколов андрій

Виконуючий обов’язки координатора Страйкового комітету Штабу національного спротиву Львівської області Андрій Соколов наголосив, що на Львівщині відбувається акція громадянської непокори.

Андрій Соколов роз’яснив, що в українському законодавстві немає поняття політичний, а є лише поняття економічний страйк.

«Те, що відбувається зараз на Львівщині, правильно буде назвати акцією громадянської непокори, а не страйком», - сказав Андрій Соколов.

Андрій Соколов визнав, що наразі на Львівщині страйкують лише студенти.

Що ж стосується підприємств, викладачів та інших державних та недержавних установ, то акція громадянської непокори носить наразі емоційний, моральний, а відтак стихійний характер.

«Крім студентів маємо факти страйку на невеличких підприємствах, маємо факт, коли вчора одне село поблизу Любиня Великого повністю страйкувало, також є факти того, що страйкоми вже створені в ряді шкіл та інших закладах. Але це все носить моральний характер, робиться на емоціях, а потрібно всьому цьому надати системний характер, виробити методологію».

«Між емоціями і організацією повинен пройти певний час, як раз зараз я цим і займаюсь», - сказав Соколов.

Андрій Соколов наголосив, що як мінімум, повинні відбутись збори трудових колективів, котрі приймуть резолюцію в підтримку громадянської акції непокори.

При цьому він наголосив, що акція громадянської непокори або політичний страйк не передбачений законодавством. В останньому йдеться лише про економічний страйк.

Нагадаємо, 2 грудня відбулась перша установча нарада Страйкового комітету Штабу національного спротиву Львівської області.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.