Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

агропромисловість

stb.loga.gov.ua

Вівторок, 3 грудня 2013, 17:05

200 тис. га землі в аграрному комплексі Львівщини обробляють інвестиційні компанії

агропромисловість

В аграрному комплексі Львівщини майже 200 тисяч гектарів землі обробляється інвестиційними компаніями.

Про це під час апаратної наради повідомив заступник голови Львівської ОДА Богдан Матолич, передає прес-служба Львівської ОДА.

Матолич, зокрема, зазначив: «Агропромисловий сектор області сьогодні можна вважати одним із найактивніших в секторі економіки. Проте сьогодні існує ще кілька основних завдань, якими потрібно займатись. Зокрема, ми повинні чітко налагодити якісний моніторинг і прогнозування ситуації. В аграрному комплексі майже 200 тис. га землі обробляється інвестиційними компаніями. Необхідно й надалі займатись інвестиційним напрямком. Нам потрібно створювати інвестиційний клімат області».

Своєю чергою голова Львівської облдержадміністрації Олег Сало відзначив, що в області також є проблема із використанням орних земель. Зокрема, очільник області наголосив, що на Львівщині 100 тис. га ріллі не задіяно. Голова ОДА доручив профільному департаменту надати детальний план розробки цих земель із зазначенням конкретних агротрейдерів, які будуть там працювати.

«На виконання Програми економічних реформ департаментом здійснено ряд заходів. Зокрема, забезпечено формування регіональних ресурсів зерна у кількості 66,3 тис.тонн або 104 % до потреби, проведено більше 1100 ярмаркових заходів, що вдвічі більше до минулого року. Рівень роздрібних цін на ярмарках на 5-15 % нижчий від середніх цін в торгових мережах», – поінформував М. Довба.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.