Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

реконструкція

xviic.blogspot.com

Четвер, 5 грудня 2013, 15:52

На Львівщині стартував історично-реконструкторський захід «Зимова варта»

реконструкція

З 6 по 8 грудня на території монастирського комплексу, який знаходиться у селищі Підкамінь на Львівщині пройде п'ятий щорічний захід для історичних реконструкторів під назвою «Зимова варта».

Протягом трьох днів військово-історичні клуби відтворюватимуть зимове життя та побут Галичини початку 15 століття, інформує прес-служба Львівської міськради.

«Цією акцією ми хочемо продемонструвати міць та дух української молоді і показати, що нас не лякають люті середньовічні умови зимового виживання. «Зимову варту» ми проводимо вже вп'яте, з кожним роком наш захід стає все кращим і ми не збираємось зупинятись на досягненому»,- зазначив Віталій Федорінін, керівник ГО «Спілка молоді «Нове Покоління», співзасновник «Ордену Паладинів».

Участь у реконструкціях візьмуть учасники з України та Білорусі серед яких є такі історичні клуби, як «Орден Паладинів» (Львів), «Галицький Лев» (Львів), «Клинок Свободи» (Дніпропетровськ), « Золота Рись» (Мінськ).

Цього року організатори вирішили змінити формат "Зимової варти" і тепер захід представлений у вигляді історичних експериментів, які дадуть змогу відтворити та відчути на собі особливості побуту та життя людей початку 15 століття.

Учасники ночуватимуть у печерах, проводитимуть тактичні маневри та походи, випробовуватимуть на собі усі особливості тогочасної амуніції та предметів побуту.

Захід проводиться за ініціативи ГО «Спілка молоді «Нове покоління» та за підтримки управління культури ЛМР та Бродівської районної адміністрації.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.