Варіанти,  6 грудня 2013

Варіанти на вікенд

У Львові розпочався міжнародний фестиваль JazzBez, театри запрошують на благочинні вистави, фестиваль найкращих короткометражок відбудеться, будуть й інші події.

Музика

Субота, 7 грудня

Міжнародний фестиваль JazzBez. Львівська філармонія, поч. 19:00

У суботу на ДжазБезі виступить H.A. Quartet (BY-AM)

Проект H.A. Quartet грає незвичайний для наших територій імпровізаційний джаз. В основі музики гурту – ритмічний компонент, на який органічно нанизані легкі перкусійні ритми і фортепіанні імпровізації.

Неділя, 8 грудня

«Симфонічний ранок» учнів Львівської спеціалізованої музичної школи-інтернату ім. Соломії Крушельницької, Львівська філармонія, поч. 13.00

Цього разу під керівництвом Назара Яцківа, Ксенія Стеценко виконає Концерт для скрипки з оркестром соль-мінор Макса Бруха, а у виконанні Марти Гереги прозвучить Концерт для скрипки з оркестром № 1 ре-мажор Ніколо Паганіні.

Міжнародний фестиваль JazzBez . Львівська Філармонія, 19:00

Концерт грузинського гурту ZumbaLand та проекту MarkEliyahu & Marinita

Музика ZumbaLand поєднує в собі ритміку джазу, ф'южну, етно-року та інструментальні імпровізації, що органічно поєднуються з автентичною грузинською мелодикою.

Для українського слухача, ZumbaLand є відомим насамперед завдяки спільним виступам з Ніно Катамадзе та групою «Insight».

Кіно

Фестиваль екстремального короткого кіно 100 фільмів за 100 хвилин. Кінотеатр Копернік. Сеанси: 17:40, 7-8 грудня

Київський міжнародний фестиваль короткометражних фільмів представляє сто повноцінних нових однохвилинних картин трохи більше ніж за півтори години.

Програма фестивалю не обмежується окремими жанрами стрічок, і на екрані можна буде побачити усе надбання світового короткометражного кінематографу.

Значна кількість фільмів пов’язана з відомими особистостями світу кіно. Будуть стрічки присвячені Альфреду Хічкоку, Стенлі Кубрику, Майклу Джексону та Даррену Арановскі.

Серед стрічок є номінанти на премію OSCAR, переможці численних міжнародних кінофестивалів, стрічки іменитих аніматорів та режисерів з усього світу. На радість всім, цього року значно зросла кількість українських стрічок.

 

100 films in 100 minutes 2013/ TRAILER from KISFF on Vimeo.

Фільм Красна Маланка. Львівський палац мистецтв. Сеанси: 17:00

Це історія про долю людей з румунського села Красна, на території України, які готуються до свята.

Свято Маланки є знаковою подією кожного жителя села, особливо для молодих хлопців.

Кожного року, в ніч з 13 на 14 січня, в смт.Красна (Красноїльськ) Чернівецької області, відбувається диво єднання Людини і Природи, яким є святкування Маланки етнічними румунами.

Це карнавал з яскравими костюмами і автентичними масками, які створює для цієї події місцевий майстер. Це химерне язичницьке дійство, яке збереглося крізь роки утисків і заборон

Фільм Олдбой. Кінотеатр Планета Кіно-IMAX. Сеанси: 15:45, 17:45, 19:45, 21:45

20 років тому його викрали та силою утримували в ув’язненні, не пояснюючи причин. Несподівано отримавши свободу, Джо попри все хоче дістатися до того, хто так легко зруйнував його життя.

Таємничий зловмисник не зупиняється на тому, що він вже вчинив. Він вигадує для Джо ще більш хитромудрі випробування. Тепер герою потрібно визволити з рук негідника свою єдину доньку.

Театр

Амнезія, або Маленькі подружні злочини. Львівський театр ім. Л. Курбаса, 19.00

Це виставка на основі твору французького драматурга Еріка-Емануеля Шмітта.

«Амнезія, тому що я ділив з тобою свої дні та ночі, але розповідав собі іншу історію… Амнезія, тому що я відчував непереборне почуття до тебе, але більше говорив про свої маленькі імпульси…Амнезія, тому що в глибині душі я був вірний, але скоріше б порвав собі горлянку, аніж визнав би це… Чоловіків характеризує те, що вони відмовляються від власної долі. Вони віддають перевагу свободі. Але що таке свобода, якщо вона ні до чого не веде? Чоловіки більше вигадують свободу, ніж користаються з неї. …Моя амнезія – це брехня для того, щоб повернутися та віднайти тебе» Е.-Е. Шмітт

Усі зібрані кошти будуть пожертвувані на підтримку Євромайдану.

Мистецтво

Арт-проект Олега Сусленка Трололо. Культурно-мистецький центр Дзиґа

В серії робіт Трололо Олег Сусленко експлуатує старі перевірені постмодерністські прийоми: на його полотнах повсякчас присутній образ відомий як тролфейс.

Олег Сусленко вважає, що сотні різноманітних зображень тролфейсу по своїй суті та виконанню є геніальними, і створені найвеличнішим художником сучасності – самим Анонімусом.

Виставка живопису Олени Каменецькоі-Остапчук Різдвяна скринька. Арт-салон Сливка

Різдвяні свята наближаються і цим подіям присвячена виставка Олени Каменицької-Остапчук.

Художниця вчилася живопису у В.Овсійчука, рисунку у Б.Буряка, закінчила Український поліграфічний інститут ім.І.Федорова, відділення графіки.

Учасник понад 20 всеукраїнських виставок, незмінний учасник Львівських осінніх салонів. Член Спілки художників України. Автор п’яти персональних виставок.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.