Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

П'ятниця, 6 грудня 2013, 13:48

У Львові жінки урочисто привітали військових від євромайдану (ФОТО)

Сьогодні, 6 грудня у Львові відбулась хода миру, під час якої жінки рознесли троянди та листівки із привітанням під військові установи міста Львова.

"Сама суть акції заключається у тому, щоб подякувати нашим військовослужбовцям: теперішнім, минулим і тим, хто в майбутньому буде, за те, що вони в нас є, за те, що коли ми спимо вони бережуть наш сон. Військовослужбовців завжди вітав президент, але маємо те, що маємо. Я думаю їм буде набагато приємніше почути привітання від свого народу – того, кого вони охороняють. Військовослужбовцям будуть подаровані листівки і на дверях кожної частини на брамі ми будемо прив’язувати троянди, як символ миру та нашої вдячності, любові і доброти з якою ми до них звертаємось", - повідомила координатор акції Марія Шумська. 

Окрім квітів та листівок на акції були також присутні плакати з надписами: «Чи ви хлопці спали, чи щитів не мали, що свою дівчину під кийки віддали» та «Нащо  мені чорні брови, нащо карі очі, якщо кийками припадеться на плечі дівочі».

Втім, активістки з плакатами простояли не довго. Координатор акції попросила дівчат сховати плакати, оскільки за її словами вони не підходять до мирного та святкового характеру акції.

«Насправді я вважаю, що нам потрібно діяти в мирному і люблячому шляху і ці плакати - це не докори. Натхнення на ці плакати прийшло читаючи «Гайдамаки» та «Марусю Чурай». І ми просто хотіли закликати таким чином наших військових до того, що вони мають відчувати відповідальність за нас, відчувати себе нашими охоронцями. Ці плакати адресовані хлопцям призовникам, яким по двадцять років, котрі ще можливо не завжди задумуються чиї накази вони виконують. Також, вони адресуються і генералам, полковникам, офіцерам від яких багато що залежить. Це звернення до них, щоб вони були хорошим прикладом для молодших хлопців. Це не докір, це прохання» , - зазначила студентка ЛНУ ім. Івана Франка Марта Оверчук.

По Львову пройшло дві ходи. Одна із пл. Соборної і по Стрийській вздовж військових частин, інша починалась від Батуринської і пройшла по Личаківській наверх.

Також така хода миру паралельно відбулась і в Києві.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.