Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

інфляція

infosmi.net

П'ятниця, 6 грудня 2013, 14:30

Держстат відзвітував, що інфляція в Україні складає 0,2%

інфляція

Інфляція в Україні у листопаді 2013 року склала 0,2%. 

Про це повідомляє Державна служба статистики (Держстат).

При цьому з початку року спостерігається нульова інфляція, йдеться у повідомленні.

На споживчому ринку у листопаді ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 0,2%. Найбільше (на 5,5% та 4,3%) підвищилися ціни на цукор та яйця. На 2,7-0,5% подорожчали молоко, масло, сметана, сири, кисломолочна продукція, продукти переробки зернових. Водночас на 2,4% та 1,8% знизилися ціни на соняшникову олію та фрукти; на 0,6-0,1% - м'ясо та м'ясопродукти, рибу та продукти з риби, рис, макаронні вироби, овочі.

Підвищення цін на алкогольні напої, тютюнові вироби на 0,8% в першу чергу зумовлено подорожчанням тютюнових виробів на 1,2%, зазначають в Держстаті.

Зростання цін у сфері охорони здоров'я на 0,2% відбулося насамперед через подорожчання амбулаторних послуг на 0,4%.

Зниження цін на транспорт у цілому на 0,2% головним чином пов'язано зі здешевленням палива та мастил на 0,7%, а також зниженням плати за перевезення пасажирським залізничним транспортом на 0,1%.

Подорожчання послуг освіти на 0,1% перш за все спричинено зростанням плати за утримання дітей у дошкільних закладах та навчання в закладах середньої освіти (на 0,4% та 0,3% відповідно).

Нагадаємо, в жовтні інфляція склала 0,4%.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.