Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

лідери опозиції

zn.ua

Субота, 7 грудня 2013, 15:53

Лідери української опозиції готові до переговорів із владою, якщо остання виконає три умови

лідери опозиції

Лідери української опозиції - лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк, лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок та лідер партії "УДАР" Віталій Кличко сформулювали три основні вимоги, після виконання яких готові сісти за стіл переговорів із владою.

Відповідну заяву вони зробили на брифінгу сьогодні в Києві.

"Ми вимагаємо звільнити всіх політв'язнів, затриманих на майдані Незалежності (уже 16 осіб), ми вимагаємо покарати всіх винних у силовому розгоні Майдану і вимагаємо відставки уряду", - сказав В.Кличко.

Яценюк додав, що після виконання цих вимог опозиція буде готова сісти за стіл переговорів, щоб сформувати новий технічний уряд, який підпише угоду з ЄС.

Крім того, під час переговорів має бути вирішено питання дострокових виборів президента і Верховної Ради. При цьому може бути внесено зміни до Конституції України.

"Це ультиматум не опозиції, це ультиматум українського народу", - резюмував А.Яценюк.

Також лідери опозиції закликали всіх українців вийти на мітинг в неділю на 12.00 на майдан Незалежності.

Нагадаємо, раніше на офіційному сайті ВО "Батьківщина" з'явився план дій майдану із п'яти пунктів:  "Звільнення політичних в’язнів, кримінальні справи проти Захарченка, "беркутівців", які винні у побитті демонстрантів, відставка Уряду Азарова, дострокові парламентські та президентські вибори, підписання Угоди про Асоціацію з Європейським Союзом".

Ці ж 5 вимог висунув Штаб національного спротиву.

Джерело: Інтерфакс

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.