Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

військовослужбовці прикордонної служби

dpsu.gov.ua

Понеділок, 9 грудня 2013, 16:02

Військовослужбовці прикордонної служби Львівщини порушили законодавство, – прокуратура

військовослужбовці прикордонної служби

Прокуратура Львівської області виявила ряд порушень у діяльності військовослужбовців прикордонної служби. Чотирьох прикордонників притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

Про це інформує прес-служба прокуратури Львівської області.

При здійсненні своїх повноважень прикордонники допускали порушення вимог законодавства, зокрема при затриманні громадян, здійсненні особистого огляду, вилученні речей та їх поверненні.

До прикладу, у затриманого громадянина із Гвінеї у ході особистого огляду прикордонники вилучили грошові кошти та особисті речі. Разом з тим при звільненні останнього перелік вилучених речей у протокол про адміністративне затримання уповноважена особа не внесла, обмежившись записом “одержав згідно протоколу особистого огляду”.

Прокуратура також виявила, що прикордонниками не вживаються заходи про заборону в’їзду в Україну осіб, які не сплатили штраф відповідно до винесених постанов про накладення адміністративного стягнення.

Також у прокуратурі зазначають, що між прикордонниками та органами Державтоінспекції відсутня взаємодія.

Зокрема, при виявленні фактів невідповідності ідентифікаційних номерів складових частин транспортних засобів записам у реєстраційних документах, прикордонниками складаються протоколи про адміністративне правопорушення без залучення працівників ДАІ. Як наслідок, такі автомобілі за базою даних викрадених транспортних засобів не перевірялися.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.