Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

розгін Євромайдану

dt.ua

Вівторок, 10 грудня 2013, 14:51

За розгін Євромайдану має бути політична відповідальність, – омбудсмен

розгін Євромайдану

Вибачень чиновників після подій 30 листопада на Майдані Незалежності в Києві недостатньо, має бути політична відповідальність.

Про це заявила Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська, передає УНІАН.

«Після події 30ь листопада крім кримінальної відповідальності тих, хто віддавав накази і хто бив, має бути політична відповідальність. Конституційні гарантії було порушено. Складовою є й вибачення міністра, якого недостатньо. Складовою є й звільнення київського керівника (міліції Валерія Коряка – УНІАН), якого недостатньо. Має бути подальша політична відповідальність», - зазначила Лутковська.

Омбудсмен також зазначила, що бійці «Беркута» могли відмовитися штурмувати Майдан Незалежності в ніч на 30 листопада.

«Теоретично, згідно з Конституцію, кожна людина має право відмовитися від виконання злочинного наказу. Але інше питання – скільки було часу в співробітників «Беркута», щоб зрозуміти, чи варто відмовлятися від виконання цього наказу. Це з'ясує слідство, яке почала Генпрокуратура», - додала Лутковська.

Нагадаємо, у ніч 30 листопада бійці спецпідрозділу "Беркут" влаштували силовий розгін Євромайдану.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.